Το Υπουργείο Υγείας απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για τη «μη χρηματοδότηση» του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου

  • Γιάννα Σουλάκη
ΣΥΡΙΖΑ
Απάντηση στις μομφές του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για "αφαίμαξη της χρηματοδότησης για την αξιοποίηση του Παλαιού Νοσοκομείου Αγρινίου" από το Υπουργείο Υγείας, εξέδωσε η Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, όχι μόνο δεν υπάρχει «αφαίμαξη» των χρημάτων που προορίζονται για την ανοικοδόμηση του παλαιού νοσοκομείου της πόλης του Αγρινίου, αλλά το έργο προχωρά κανονικά.

«Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας», όπως αναφέρεται, το Υπουργείο Υγείας επισημαίνει τα εξής:

  • Πρώτον, ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου για την αναδιαμόρφωση του κτιρίου παραμένει ακριβώς ο ίδιος.
  • Δεύτερον, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το 2018, μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί καμία μελέτη ή δράση υλοποίησης. Ως εκ τούτου, δεν έχει υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης.
  • Τρίτον, ο Υπουργός Υγείας έχει ήδη δώσει οδηγίες για την υλοποίηση του έργου. Το έργο θα γίνει. Αμέσως μόλις συμβασιοποιηθεί και υποβληθεί αίτημα χρηματοδότησης, θα διατεθούν οι προβλεπόμενες πιστώσεις.
  • Τέταρτον, όσοι φέρουν την ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου επί 2 χρόνια και σήμερα ασκούν όψιμα κριτική στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Υγείας, το κάνουν είτε από πολιτικό θράσος, είτε από άγνοια.

«Στη δεύτερη περίπτωση, ας φροντίσουν να ενημερωθούν και να μην εμπαίζουν τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, όπως έκαναν επί 4,5 χρόνια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας αναφέρει ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προχώρησε σε περικοπή της χρηματοδότησης για το παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου, από 1 εκατ. ευρώ σε 50 χιλ. ευρώ, με αποτέλεσμα την αναστολή του έργου για την αναμόρφωση των κτιρίων του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν