Το… βλέμμα του Σαμαρά λίγο πριν τις προγραμματικές! Οι εξετάσεις του πρωθυπουργού για την επίσημη εμφάνιση

  • Iatropedia
Αγωνία επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο όχι μόνο για την άφιξη της τρόικα στην Αθήνα αλλά και για την πρώτη επίσημη εμφάνιση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων. Η περιπέτεια με το μάτι του δεν έχει περάσει ακόμα και φυσικά αναμένεται να κρατήσει πολύ ακόμα.

Το ζήτημα είναι ότι πριν την εμφάνισή του θα πρέπει να προηγηθούν ειδικές οφθαλμολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν η πορεία της όρασής του, μετά την επέμβαση για την αποκατάσταση του αμφιβληστροειδούς, βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Για ταξίδια ουδείς λόγος προς το παρόν αλλά για να φθάσει ο Αντώνης Σαμαράς στη βουλή για τις προγραμματικές πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα υπερηχογράφημα και μία βυθοσκοπική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Οι γιατροί θέλουν να δούνε με τις ειδικές εξετάσεις εάν έχουν αντιμετωπισθεί οι 11 ρωγμές που παρουσίαζε το εσωτερικό του ματιού του, ενώ πρέπει να δούνε και αν έχει απορροφηθεί το αέριο που χρησιμοποιήθηκε κατά την επέμβαση.

Από τις εξετάσεις αυτές θα εξαρτηθούν και πολλά για το τι θα μπορεί να πράξει ο πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα.

Όλα δείχνουν ωστόσο ότι η αποθεραπεία του θα αργήσει καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτούνται τουλάχιστον 40 μέρες με δύο μήνες.

Δήμητρα Ευθυμιάδου