Το τελικό σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες – Τι θα ισχύσει

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
προστασία πρώτης κατοικίας
Ο κύβος ερρίφθη για τον νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες. Αύριο στη Βουλή ο διάδοχος του λεγόμενου "νόμου Κατσέλη". Στις 13.900€ το εισοδηματικό όριο για τον άγαμο, στις 130.000 η συνολική οφειλή. Δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα ΕΚΤ και δανειστές.

Θέμα ωρών πλέον είναι το τελικό σχέδιο για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, αφού τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και αύριο το νομοσχέδιο θα πάει στην Βουλή. Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής είναι συγκεχυμένες, δεδομένου ότι οριστική συμφωνία με τις τράπεζες δεν υπάρχει, τουλάχιστον στις λεπτομέρειες, ενώ οι δανειστές και κυρίως η ΕΚΤ, δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Το θέμα αναμένεται να πάρει πάνω του ο πρωθυπουργός και να ανάψει το πράσινο φως ώστε να πάει στην Βουλή. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το σχέδιο που τελικά κατατεθεί να μην έχει την σύμφωνη γνώμη ούτε από τις τράπεζες, αλλά ούτε και από τους δανειστές. Αυτό βέβαια δεν θα σημάνει και «πόλεμο», αλλά θα πρόκειται για μία διαφωνία που καμία από τις δύο πλευρές δεν θα ήθελε.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr