Το ταξίδι της «Φλόγας της Αγάπης» ξεκίνησε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

  • Γιάννα Σουλάκη
Ε.Ε.Σ
Σε κλίμα γιορτής και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της 17ης Λαμπαδηδρομίας, την Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 στον προαύλιο χώρο του κτηρίου της Κεντρικής Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχοντας λειτουργήσει ως πρότυπο εθελοντισμού και ανθρωπισμού [από το 1877] με την ακατάπαυστη συμβολή του στην αντιμετώπιση κρίσιμων γεγονότων, έλαβε την τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών προκειμένου η «φλόγα της αγάπης» να ανάψει, για πρώτη φορά, έμπροσθεν του κτηρίου της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Αποφασίστηκε, μάλιστα, «τιμής ένεκεν», ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Aντώνιος Αυγερινός, να ανάψει τον βωμό της «φλόγας της αγάπης».

Η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε, λοιπόν, το μεγάλο ταξίδι της από το κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Παρασκευή, το απόγευμα, 26 Ιουλίου 2019. Θα διαπεράσει πόλεις και χωριά όλης της χώρας, καταλήγοντας στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, στον Σύλλογο εμπνευστή της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας όπου και θα τελεστεί η τελετή λήξης της 17ης Λαμπαδηδρομίας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης δήλωσε: «Τιμούμε σήμερα σε μία λιτή εκδήλωση τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη ο οποίος ενσαρκώνει πανανθρώπινες, διαχρονικές αρχές και αξίες, όπως: η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η αγάπη, η προσφορά και η υπευθυνότητα προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Το μήνυμα της εκδήλωσης δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, τον φόβο, την άγνοια για την αιμοδοσία, αλλά, κυρίως, να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες και να μεταγγίσει την ιδέα της μη αμειβόμενης αιμοδοσίας. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη με σκοπό τη συνειδητοποίηση της μεγάλης σημασίας της προσφοράς αίματος. Ευχόμαστε, τέλος, η «φλόγα της αγάπης» κάθε εθελοντή αιμοδότη να φωτίζει τη δύναμη και τη θέληση για ζωή μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά για τον συνάνθρωπό μας».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και πολιτειακών αρχών, εκατοντάδες εθελοντριών και εθελοντών του Ε.Ε.Σ, Πρόεδροι και μέλη πολλών Περιφερειακών Συμβουλιών του Ε.Ε.Σ. καθώς επίσης και μόνιμοι υπάλληλοι του Ε.Ε.Σ.

Την φλόγα παρέλαβε ο ολυμπιονίκης και διεθνής μπασκετμπολίστας κ. Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος αφού μεταλαμπάδευσε τη φλόγα στους εθελοντές-δρομείς, προηγήθηκε της λαμπαδηδρομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν