Το σχέδιο των εμβολιασμών κατά της Covid-19 στα νησιά μας

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβολιασμοί
Το σχέδιο εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών της Ελλάδα, παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας, ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα του ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχος Αρίστος Περρής.

Ο σχεδιασμός εφοδιασμού για τον εμβολιασμό του πληθυσμού των νησιών μας, έγινε από το ΓΕΕΘΑ σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο εμβολιασμών των κατοίκων στα νησιά, θα γίνει σε 4 φάσεις:

  • 1η Φάση: 18 νησιά με νοσοκομειακές μονάδες
  • 2η Φάση: 12 νησιά με πληθυσμό μεγαλύτερο από 3.500
  • 3η Φάση: 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 έως 3.500
  • 4η Φάση: Νησιά με πληθυσμό κάτω από 1.000

Αναλυτικά:

1η Φάση:

Η πρώτη φάση του εμβολιασμού, στα νησιά με νοσοκομειακές μονάδες δηλαδή, ξεκίνησε με το υγειονομικό προσωπικό στις 11 Ιανουαρίου. Συνεχίζεται για μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Τα νησιά της φάσης 1 είναι τα εξής:

2η Φάση:

Για τη φάση 2 ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει για μόνιμους κάτοικους άνω των 80 ετών στις  28 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Τα νησιά της φάσης 2 είναι τα εξής:

3η Φάση:

Για τη φάση 3 η έναρξη του εμβολιασμού για μόνιμους κάτοικους ξεκινάει στις 10 Φεβρουαρίου και αφορά τα εξής νησιά:

4η Φάση:

Στη φάση 4 ο εμβολιασμός θα γίνει σε συνεργασία με Υπ. Εσωτερικών και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για επιθυμούντες κατοίκους άνω των 18 ετών. Εκτιμώμενη ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο 2021.

Έναρξη φάσης με το Καστελόριζο: 27-30 Ιανουαρίου 2021.

Η φάση 4 αφορά τα παρακάτω νησιά:

Η μεταφορά των εμβολίων και προσωπικού για τη φάση 4, θα γίνει αεροπορικώς με μέσα του ΓΕΕΘΑ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά και ακτοπλοϊκώς με σκάφη του λιμενικού.

Για τις υπόλοιπες φάσεις, η μεταφορά των εμβολίων θα γίνεται αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς με τακτικά δρομολόγια ή ακόμα και με σκάφη του λιμενικού αν χρειαστεί (ειδικά για τη φάση 3).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν