Το rebate της οργής! Νέο άγριο κούρεμα στα χρέη του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Πριν καλά καλά βγει η υπουργική απόφαση για το νέο rebate (υποχρεωτικές εκπτώσεις) στους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή γιατρούς εργαστήρια, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, άρχισαν οι αντιδράσεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Κούρεμα και μάλιστα αναδρομικό από 1.1.2013 προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Υγείας για τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ που περιμένουν να εισπράξουν τα χρήματά τους με καθυστέρηση από τον Οργανισμό.

Θα τα εισπράξουν όμως κατά πολύ μειωμένα καθώς έπειτα από διαβούλευση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ αποφασίστηκε το κούρεμα να είναι …γενναίο.

Ειδικότερα αποφασίσθηκε κούρεμα στους κλινικούς ιατρούς για πράξεις που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ κατά 30% και στους εργαστηριακούς κατά 25% για ποσά άνω των 16000.

Επίσης κουρεύονται 20% οι ιδιωτικές κλινικές για ποσά άνω των 500.000 ευρώ. Και οι φυσικοθεραπευτές όμως δε γλιτώνουν το κούρεμα καθώς για ποσά άνω των 8000 προβλέπεται ψαλίδισμα κατά 20%.

Οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ είναι σε προβληματισμό σχετικά με το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν αφού θεωρούν ότι έτσι δημιουργούνται όλες οι συνθήκες πολλοί να βάλουν λουκέτο εξαιτίας της οικονομικής απώλειας.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών είχαν δηλώσει πρόσφατα ότι εξετάζουν και το ενδεχόμενο να κάνουν «εμπάργκο» στον ΕΟΠΥΥ με διακοπή των συμβάσεων και επισχέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι κατά Άδωνι! Η επόμενη μέρα από τη σύλληψη στο «Σωτηρία»

Νέος ΕΟΠΥΥ δια χειρός Task Force! Τι προτείνουν οι Γερμανοί για εργαζόμενους- ασθενείς

“Όχι” από τους φαρμακοποιούς στο χαράτσι 1 ευρώ για κάθε συνταγή!

Ουρές στους δερματολόγους για να φύγει η ρετσινιά της Χρυσής Αυγής! Τα τατουάζ της ντροπής