Το ΠΕΔΥ είναι …γυμνό! “Αυλαία” για πολυϊατρεία χωρίς…γιατρούς και ραντεβού!

  • Iatropedia
Ανοίγει σήμερα επίσημα τις πύλες του το ΠΕΔΥ του Άδωνι Γεωργιάδη με δεκάδες όμως προβλήματα όσα είναι και τα κενά των γιατρών που αποχώρησαν από το δημόσιο σύστημα για να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί σήμερα επισήμως να κάνουν εγκαίνια τα 120 πολυιατρεια του ΠΕΔΥ-ου, δε σημαίνει όμως ότι θα εξυπηρετηθούν και άμεσα οι 10 εκατ. ασφαλισμένοι. Σε πολλά πολυιατρεία ειδικά της περιφέρειας τα κενά σε γιατρούς είναι τεράστια.

Εκτός αυτού συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί ακόμη αλλά αναμένεται να υπογραφούν σήμερα εντός των …πολυιατρείων.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ οι εργαζόμενοι περίμεναν μια ειδοποίηση τις προηγούμενες ημέρες για να υπογράψουν τη νέα τους σύμβαση, τελικά αυτή θα την υπογράψουν μέσα στη μονάδα υγείας και με το που θα ξεκινήσουν επισήμως δουλειά.

Με βάση την εγκύκλιο που εξεδόθη, η διαθεσιμότητα ολοκληρώθηκε χθες με την έκδοση της πράξης μετάταξης του προσωπικού που υπέβαλε αίτηση για παραμονή στο ΠΕΔΥ από τον διοικητή της οικείας υγειονομικής περιφέρειας.

Όμως για να αναλάβουν έργο οι γιατροί θα πρέπει να παραδώσουν σήμερα μέσα στα πολυϊατρεία όλα τα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι έχουν κλείσει τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο απαιτείται βεβαίωση διακοπής δραστηριότητας ή εναλλακτικά στην περίπτωση που χωρίς δική του υπαιτιότητα είναι αδύνατη η άμεση λήψη αντίστοιχης βεβαίωσης, επικυρωμένο αντίγραφο της αίτησης διακοπής δραστηριότητας προς την αρμόδια ΔΟΥ.

Να σημειωθεί ότι με βάση τους σχεδιασμούς τα πολυϊατρεία θα είναι ανοικτά σε αυτή τη φάση από τις 7 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα ενώ για την 24ωρη λειτουργία τους φαίνεται ότι θα περάσει πολύς καιρός ακόμη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκληρές διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις γιατρών-ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο

Χρυσά “μπόνους” για γιατρούς δύο ταχυτήτων! Οι τυχεροί και οι άτυχοι των συνεδρίων

Χωρίς δημόσια νοσοκομεία και σήμερα όλη η χώρα! Απεργούν γιατροί-εργαζόμενοι

Βρείτε γιατρό ΕΟΠΥΥ από το διαδίκτυο! Όλη η λίστα στον “αέρα”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν