Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δυναμικό «παρών» στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και της ζωής, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, δίνει για ακόμα μία χρονιά ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.

Με μία ομάδα 75 δρομέων αποτελούμενη από εθελοντές δότες μυελού των οστών, γιατρούς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», μέλη της Επιτροπής «ELPIDA Youth», στελέχη του Συλλόγου, καθώς και με δύο ενημερωτικά περίπτερα, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» συμμετέχει στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η ομάδα του Συλλόγου μας έτρεξε με κέφι και δυναμισμό  στην διαδρομή των 5 km, ενώ το περίπτερο του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ» που θα βρίσκεται στο Ζάππειο,  καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, επισκέπτονται χιλιάδες δρομείς, οι οποίοι συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας προκειμένου να ενημερωθούν για την δωρεά μυελού των οστών και να γίνουν και εκείνοι εθελοντές δότες.

Για ακόμα μία χρονιά στο πλευρό μας ήταν ο Αγγελιοφόρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς, οι Ολυμπιονίκες μας και η Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, οι οποίοι ένωσαν την φωνή τους μαζί μας για να στείλουμε όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα ζωής!

Νωρίτερα, από την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, μέσα από το ενημερωτικό μας περίπτερο στην Ergo Marathon Expo στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου Tae Kwon Do, οι εθελοντές μας ενημέρωσαν δρομείς και επισκέπτες για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, εγγράφοντας εκατοντάδες συνανθρώπους μας στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».  Με πρωτοβουλία της Προέδρου, Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έχει δημιουργήσει την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών με στόχο την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γύρω την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, αλλά και την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην χώρα μας, έτσι ώστε όλοι οι συνάνθρωποι μας που χρειάζονται μεταμόσχευση να μπορούν να βρουν συμβατό δότη.

Από την ίδρυση του το 2012 μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος έχει εγγράψει 75.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, 32 από τους οποίους έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα συμβατοί χαρίζοντας ελπίδα ζωής σε 32 συνανθρώπους μας.