Το μνημόνιο μας αυξάνει και το διαβήτη! Δείτε πως…

  • Iatropedia
Το ότι το μνημόνιο μας εξαντλεί οικονομικά και υγειονομικά είναι γνωστό. Το ότι όμως συμβάλει δραστικά και στην αύξηση του διαβήτη μάλλον δεν είναι γνωστό. Διαβάστε τι μας περιμένει με τον ΕΟΠΥΥ

Η κρίση οδηγεί στην αύξηση του διαβήτη αλλά και των επιπλοκών του, τονίζουν οι ειδικοί, με την κατάσταση να περιπλέκεται μετά τις τελευταίες αλλαγές στη συνταγογράφηση και τη συμμετοχή των ασθενών.

Την ίδια ώρα, έως το 30% των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 παραμένουν αδιάγνωστοι και πολλοί αποφεύγουν τη θεραπεία, λόγω του οικονομικού κόστους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, από 50 ευρώ το μήνα, η συμμετοχή για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2, που λαμβάνουν και φάρμακα για συνοδές παθήσεις θα εκτοξευθεί ακόμη και στα 200 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, μελέτες δείχνουν το κόστος για το διαβήτη 2 από 983 ευρώ ετησίως για τους ρυθμιζόμενους ασθενείς, εκτοξεύεται στα 1570 ευρώ για τους αρρύθμιστους και στα 2900 ευρώ, συνυπολογίζοντας τις δαπάνες για την αντιμετώπιση των επιπλοκών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν