Το μνημόνιο «κόβει» και τα φάρμακα σε καρκινοπαθείς!

  • Iatropedia
Έσπασαν τα τηλέφωνα του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», από γυναίκες ασθενείς με καρκίνο μαστού, οι οποίες δεν έλαβαν την αναγκαία θεραπεία τους, λόγω της έλλειψης oγκολογικών φαρμάκων σε ορισμένα Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς και στο Φαρμακείο του ΙΚΑ.

Επίσης δεν κατόρθωσαν να προμηθευτούν τα φάρμακα για τη θεραπεία τους από φαρμακεία της πόλης, καθώς οι φαρμακοποιοί αρνούνται να πιστώσουν τις ασφαλισμένες ασθενείς με τη δαπάνη του φαρμάκου.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα Ζωής» καταγγέλλει την έλλειψη βασικών αναντικατάστατων ογκολογικών φαρμάκων για τον καρκίνο του μαστού, από Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής και το Φαρμακείο του ΙΚΑ, καθώς και τη μη πίστωση των ασφαλισμένων ασθενών από τα φαρμακεία. Το γεγονός αυτό αποκλείει τη συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής σε μια μεγάλη μερίδα ασθενών με καρκίνο μαστού και θέτει άμεσα σε κίνδυνο την ζωή τους.

Οι ασθενείς ζητούν από τον Ανδρέα Λοβέρδο να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα, καθώς, όπως λένε, δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν εβδομάδες και μήνες, προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες θεραπείες.