Το καυτό φθινόπωρο της Υγείας λόγω αξιολόγησης! Στα κάγκελα ακόμη οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία για την αξιολόγηση όπως άλλωστε και στο υπόλοιπο δημόσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμνεοι στον νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας θέλοντας εμπράκτως να δείξουν πως δε συμφωνούν με τα σχέδια Βορίδη.

Οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στην Υγεία όμως και για τις επόμενες εβδομάδες, τις οποίες θα καθορίσουν τις επόμενες ημέρες.

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις η κυβέρνηση μεθοδεύει «να φτιάξει νέα δεξαμενή απολύσεων» Δημοσίων Υπαλλήλων ώστε να ικανοποιηθούν οι δανειστές μας.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να κάνουν ούτε βήμα πίσω παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες.

Χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έως τέλος Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η εισήγηση των Προϊσταμένων για τους εργαζόμενους και έως τέλος Οκτώβρη η όλη διαδικασία της αξιολόγησης θα έχει τελειώσει.

Στο στάδιο της αυτοαξιολόγησης στο οποίο ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να αποφανθεί για τον …εαυτό του για το πόσο ικανός είναι και τι θα πρότεινε για τη βελτίωση του τμήματος του.. πολλοί αρνήθηκαν να απαντήσουν.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει την αξιολόγηση των εργαζομένων από τους τμηματάρχες και διευθυντές.

Στο σημείο αυτό οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται γιατί τόση βιασύνη από την κυβέρνηση. Και συνεχίζουν: Δεν είναι ύποπτο που η Αξιολόγηση του έτους 2013 θα ολοκληρωθεί τέλους του έτους 2014 αν και υποτίθεται ότι το συγκεκριμένο Σύστημα είναι μεταβατικό και θα ακολουθήσει η θεσμοθέτηση νέου για τα επόμενα έτη;

Καταλήγοντας επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται με καμία μεθόδευση, με κανένα κυβερνητικό τερτίπι, με καμία κακόγουστη τρίπλα της κυβέρνησης να συμμετάσχουμε στην Αξιολόγηση.

Παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαψεύδει ότι πιέστηκαν διοικητές να επισπεύσουν τις διαδικασίες, όλες οι πληροφορίες από τους εργαζόμενους αναφέρουν ότι πολλές διοικήσεις χρειάστηκε να πάρουν…πρωτοβουλίες για να μαζευτούν άρον άρον τα έγγραφα αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάος με τις διαγνωστικές εξετάσεις! Στα σκοτάδια γιατροί-ασθενείς

Λήγουν οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Νέοι γιατροί κατά Χρυσής Αυγής! Άρχισαν τα όργανα για τις εκλογές στους Συλλόγους

Φαρμακοβιομήχανοι: «Αποσύρονται φάρμακα από την Ελλάδα λόγω της κυβέρνησης»! Ποια θα εξαφανισθούν