Το υπουργείο Υγείας και η Google! Τι ζήτησε η τρόικα και πως αντέδρασαν τα στελέχη της Υγείας

  • Iatropedia
Καταφθάνει στην οδό Αριστοτέλους την ερχόμενη εβδομάδα η ομάδα των δανειστών μας και ζητά επιτακτικά να ενημερωθεί για όλη την πορεία των μέτρων στην Υγεία. Διαβάστε αναλυτικά τι ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και πως αντέδρασαν τα στελέχη της οδού Αριστοτέλους

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το υπουργείο Υγείας επισκέπτεται η τρόικα την επόμενη εβδομάδα (12,13,14 Ιουνίου) με σκοπό να ξετινάξει όλα τα οικονομικά δεδομένα του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες οι δανειστές μας πριν από λίγα 24ωρα απέστειλαν πολυσέλιδο έγγραφο στο υπουργείο ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία των μέτρων και μάλιστα άμεσα. Και τι μπορεί να έπραξαν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας; Όπως φαίνεται ανέτρεξαν στο εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο της Google για να μεταφράσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση το κείμενο ώστε να το αποστείλουν στα νοσοκομεία προς άμεση απάντηση.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι έγγραφο που έφθασε στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας περιλαμβάνει ερωτήσεις προς απάντηση τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Μάλιστα όπως σχολίαζαν συνδικαλιστές, η μετάφραση στα ελληνικά ήταν μάλλον κακή και θύμιζε googletranslate.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε παράγραφο στα αγγλικά ακολουθούσε η ελληνική μετάφραση.

Τώρα επί της ουσίας τι ζητούν να μάθουν οι τροικανοί και μεταφέρεται δια χειρός υπουργείου Υγείας;

Θέλουν να ενημερωθούν μεταξύ άλλων για:

-Την πρόοδο των συγχωνεύσεων των κλινικών

-τις μετακινήσεις του προσωπικού

-την υλοποίηση των μνημονιακών προϋπολογισμών αλλά και αν αυτοί παρουσιάζουν απόκλιση που οφείλεται

-το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και το ποσοστό χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων σε κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά

– Αν έγινε η είσοδος των ιδιωτών ελεγκτών στα Νοσοκομεία

– την πρόοδο της είσπραξης του εισιτηρίου των 5 ευρώ καθώς και τα έσοδα από κατηγορίες ατόμων που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη

Το πολυσέλιδο έγγραφο εστάλη στα νοσοκομεία και έπρεπε μάλιστα να απαντηθεί εντός 24 ωρών.