Το …ιερόν Κέντρο Υγείας

  • Iatropedia
Αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να χτίσει νέο Κέντρο Υγείας στο Άγιον Όρος εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Κοντά στα 6 εκατ. ευρώ αναμένεται να κοστίσει το νέο κτίριο για το Κέντρο Υγείας του Αγίου Όρους αλλά και ο νέος εξοπλισμός που θα απαιτηθεί με βάση την απόφαση που ελήφθη.

Το Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής προχώρησε στην έγκριση της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου σε έκτακτη συνεδρίαση του. Σήμερα στο Αγ. Όρος λειτουργεί Κέντρο Υγείας το οποίο είναι στελεχωμένο ενώ το κτίριο στο οποίο στεγάζεται φαίνεται πως παρουσιάζει προβλήματα καθώς με βάση την εισήγηση του Δ.Σ. του νοσοκομείου Χαλκιδικής είναι παλαιάς κατασκευής.

Ωστόσο η απόφαση αυτή προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις δεδομένου ότι θα πρέπει να καταβληθούν χρήματα από τον κρατικό κορβανά εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών για τη χώρα, προκειμένου να κατασκευασθούν νέες εγκαταστάσεις.

Με βάση πρόχειρους υπολογισμούς το νέο κτίριο με τον εξοπλισμό θα κοστίσει κοντά στα 6 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ πρόκειται για τη δεύτερη προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης δεδομένου ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε πριν λίγους μήνες την επιχορήγηση των Μονών του Όρους με 1,9 εκατ. ευρώ.