Το Ευρωκοινοβούλιο τα βάζει τώρα με την παχυσαρκία

Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις συσκευασίες όλων των αλκοολούχων ποτών που πωλούνται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναγράφεται ο αριθμός των θερμίδων που περιέχουν.

Το Ευρωκοινοβούλιο έλαβε την απόφαση αυτή αναγνωρίζοντας ότι η Ευρώπη βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μια «κρίση παχυσαρκίας» η οποία έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών της Ε.Ε. Αν και οι θερμίδες αναγράφονται υποχρεωτικά στις συσκευασίες των τροφίμων και των μην αλκοολούχων ποτών, αυτό δεν ίσχυε για τα ποτά που περιέχουν αλκοόλ. Μετά την απόφαση αυτή, το θέμα προωθείται πλέον στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία είναι αυτή που θα θεσπίσει τον σχετικό νόμο κι έτσι σε περίπου ένα χρόνο η αναγραφή των θερμίδων στις ετικέτες των αλκοολούχων ποτών θα καταστεί και γι’ αυτά υποχρεωτική.

Οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο προβλήματα παχυσαρκίας και ήταν όντως παράξενο μέχρι σήμερα να μην υπάρχει ανάλογη νομοθεσία για τα αλκοολούχα, ιδιαιτέρως αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ παχαίνει. Μάλιστα στην Ευρώπη είναι… κοινό μυστικό ότι υπάρχουν άνθρωποι που παχαίνουν σχεδόν μόνο από το αλκοόλ, ειδικά όταν καταναλώνεται άφθονο. Πάντως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρόλο που ψηφίσθηκε τώρα, θα πρέπει να μεσολαβήσει ένας χρόνος πριν το θέμα περάσει τελικά –αν περάσει– από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (η οποία είναι και το μόνο νομοθετικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η σχετική διάταξη.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends