Το επικίνδυνο κουνούπι χτυπά ακόμη! Ο χάρτης των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα

  • Iatropedia
Μπορεί να ήρθε ο Σεπτέμβρης αλλά ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι ακόμη εδώ. Τι καταγράφουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ και που καταγράφονται τα κρούσματα

Τα …δόντια τους δείχνουν ακόμη τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό του Δυτικού Νείλου καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται. Με βάση την τελευταία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό (επιβεβαιωμένα εργαστηριακά) , 2 ασθενείς βρίσκονται σε εντατικές, 4 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία εκτός εντατικής ενώ συνολικά 46 άνθρωποι χρειάστηκαν νοσηλεία.

Στο χάρτη που ακολουθεί μπορεί κανείς σε ποια σημεία της χώρας έχουν καταγραφεί κρούσματα της νόσου

* Κάθε κόκκινη κουκίδα αναπαριστά ένα εργαστηριακά διαγνωσμένο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), ενώ κάθε μπλε τρίγωνο αναπαριστά ένα εργαστηριακά διαγνωσμένο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου χωρίς εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζουν να είναι επί ποδός καθώς αν δεν μπει για τα καλά ο χειμώνας και δε σταματήσει η παρουσία των κουνουπιών, υπάρχει πάντα η πιθανότητα εμφάνισης περιστατικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατροί: Δώστε τώρα τα λεφτά! Τι ζητούν από ΕΟΠΥΥ και τι είπαν για Σαμαρά

Σε κινητικότητα από σήμερα 1665 εργαζόμενοι της Υγείας! Πόσες μέρες θα μείνουν εκτός

Διαγνωστικές χρυσάφι για ΕΟΠΥΥ! Το κόλπο που στήθηκε για να αυξηθούν οι εξετάσεις

Αλλάζουν όλα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ! Τι σχεδιάζεται για μονάδες, προσωπικό, κτίρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ