Το επιχειρείν φάρμακο στην κρίση! Επένδυση 10 εκατ. ευρώ από τη Pharmathen

  • Iatropedia
Μπορεί η εποχή να επιβάλει περικοπή κονδυλίων λόγω κρίσης, ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες όμως διαθέτουν χρήματα για επενδύσεις δημιουργώντας θέσεις εργασίας ακόμα και σε περίοδο μνημονίου.

Επένδυση 10 εκατ. ευρώ από στη χώρα μας για την επόμενη διετία μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας ανακοίνωσε η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Pharmathen. Πρόκειται για τη συνέχεια των επενδύσεων που κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία δεδομένου ότι την τελευταία τετραετία επένδυσε πάνω από 60 εκατ. ευρώ γεγονός που έφερε 300 θέσεις εργασίας στη χώρα.

Αναπτύσσοντας τα επιχειρηματικά σχέδιά της η Pharmathen, που εξάγει προϊόντα και τεχνογνωσία σε περισσότερος από 85 χώρες του κόσμου, ο πρόεδρος της, Βασίλειος Κάτσος και η αντιπρόεδρος, Νέλλη Κάτσου, ανακοίνωσαν τη σύναψη συμφωνιών με αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού για εισαγωγή και διάθεση στο δίκτυο των ελληνικών φαρμακείων επώνυμων σειρών προϊόντων, με στόχο την ενίσχυση της εμπορικής τους κίνησης και της κερδοφορίας.

Στην εκδήλωση για την ανακοίνωση του προγράμματος επένδυσης παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσω του επιχειρείν και του τρίπτυχου καινοτομία-επενδύσεις-εξωστρέφεια, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στην έξοδο από την κρίση.

Ο κ.Μυταράκης υπογράμμισε ότι οι θέσεις εργασίας στα επόμενα χρόνια θα δημιουργούνται πλέον από τον ιδιωτικό τομέα ενώ έκανε ειδική αναφορά στα θετικά μηνύματα από τον τομέα των εξαγωγών το 2012, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και απλήρωτοι και κουρεμένοι! Πότε θα εξοφληθούν οι πάροχοι της Υγείας

Σαλμάς: «Θα δώσω ρευστό στον ΕΟΠΥΥ»!

Άγριο κούρεμα φαρμάκων κατά 1,2 δις

Από κόσκινο περνούν οι διοικητές των νοσοκομείων! Ξεκινά η αξιολόγηση

Μόλις δείτε το βίντεο αυτό δεν θα ξανακαπνίσετε. ΒΙΝΤΕΟ