Το ΕΚΑΒ στη μάχη για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΚΑΒ
Σε συνεργασία προχώρησε το ΕΚΑΒ με το Συμβούλιο της Ευρώπης στην κατεύθυνση της πρόληψης της παιδικής και σεξουαλικής κακοποίησης. Η συνεργασία επικυρώθηκε μετά από συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ, Νίκου Παπαευσταθίου με την συντονίστρια των δράσεων για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη.

Εθνική προσπάθεια για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης ξεκινά με τη συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και μετά από πρωτοβουλία της συνεργάτιδας του Συμβουλίου της Ευρώπης ως συντονίστρια των δράσεων για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης στην Ελλάδα, Έλενας Ράπτη.

Η συνεργασία που γίνεται στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής αλλά και εθνικής προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών αλλά και των θεσμικών και πολιτειακών παραγόντων της χώρας μας σχετικά με το ζήτημα, επικυρώθηκε μετά από συνάντηση της κας Ράπτη, με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου.

«Ζωή χωρίς βία για όλα τα παιδιά» – Οι δράσεις του ΕΚΑΒ

Με βάση την ορισμένη, από το Τμήμα Δικαιωμάτων του Παιδιού (Children’s Rights Division) του Συμβουλίου της Ευρώπης, «Στρατηγική για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2016-2021» και της κατεύθυνσης δράσεων «Μια ζωή χωρίς βία για όλα τα παιδιά», θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ειδικές δράσεις με επίκεντρο τη πραγματοποίηση διαδικτυακών ενημερωτικών εκδηλώσεων, τόσο για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ όσο και για τα παιδιά τους.

Οι διαδικτυακές ενημερώσεις θα απευθύνονται στο προσωπικό σε όλα τα Παραρτήματα και τους Τομείς τους ΕΚΑΒ ανά την επικράτεια. Παράλληλα, στον ιστότοπο του ΕΚΑΒ (www.ekab.gr) θα αναρτηθεί πλήρες ενημερωτικό υλικό του Τμήματος Δικαιωμάτων του Παιδιού (Children’s Rights Division) του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφορικά με προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, ενώ τα ασθενοφόρα  οχήματα θα φέρουν εξωτερικά, ανάλογο επικοινωνιακό υλικό (αφίσα) για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν