Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ πρωτοπορεί στη Ρομποτική Χειρουργική Ογκολογία

  • Ρούλα Τσουλέα
ημερίδα
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η υβριδική Επιστημονική Ημερίδα για τη Ρομποτική Χειρουργική Ογκολογία, που διοργάνωσε το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας. Τιμήθηκε από την παρουσία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά και εξεχόντων πολιτικών της Β’ Περιφέρειας Αθηνών, κ.κ. Κατσαφάδο Κ. και Μαρκόπουλο Δ.

ημερίδα

Ηλίας Ευσταθίου Χειρουργός, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Γ.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ»

Ο αριθμός των συμμετεχόντων, δια ζώσης και διαδικτυακά, άγγιξε τους 325. Πρόεδροι της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής της ημερίδας ήταν οι κ.κ. Ηλίας Ευσταθίου, χειρουργός, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ, και Παναγιώτης Μανίκης,  χειρουργός, διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του ρομποτικού χειρουργικού προγράμματος που πραγματοποιείται εδώ και δύο χρόνια στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ.

Το πρόγραμμα αποτελεί το νέο όπλο στη φαρέτρα της Χειρουργικής για την πραγματοποίηση επεμβάσεων σε δύσκολα χειρουργικά πεδία με μεγάλη ακρίβεια κινήσεων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές και επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες, όπως ο κος Κων/νος Κωνσταντινίδης MD, PHD, FACS, MAMSE, ο κος Γεώργιος Κυριάκου MD, PhD, FEBU, ο κος Νικόλαος Βλάχος M.D, F.A.C.O.G., ο κος Γεώργιος Βοργιάς, MD, PhD κ.ά.. Οι ειδικοί  μοιράστηκαν εμπειρίες και προβληματισμούς μέσα από μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση.

Ρομποτική Χειρουργική στο ΜΕΤΑΞΑ

Το Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Δημόσιο Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή, το οποίο διαθέτει το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα DaVinciX, 4ης τεχνολογικής γενιάς. Παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, πραγματοποιεί πληθώρα επεμβάσεων (ουρολογικών, γυναικολογικών και γενικής χειρουργικής), με στόχο τα καλύτερα χειρουργικά αποτελέσματα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς.

ημερίδα

Γεώργιος Βοργιάς MD, PhD, Γυναικολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ»

Αποκλειστικοί χορηγοί και θερμοί υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία SOFMEDICA και το Κέντρο Εκπαίδευσης και Προσομοίωσης ISLE ACADEMY, οι οποίοι έχουν συμβάλει με τον τρόπο τους στη δημιουργία του επιτυχημένου αυτού προγράμματος ρομποτικής χειρουργικής μέσω της παροχής συνεχούς κλινικής υποστήριξης και εκπαίδευσης των χειρουργικών ομάδων στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις τους.

Παναγιώτης Μανίκης, χειρουργός, διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Μεταξά.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί η ενθαρρυντική και καθοριστική συμμετοχή και υποστήριξη της, υπό τον κ. Χαράλαμπο Τουμπέκη, Διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία έχει πλήρη επίγνωση του «θησαυρού» που διαθέτει και παρέχει με τον καλύτερο τρόπο τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους πολίτες του Πειραιά και όχι μόνο.