Το αναμενόμενο «Ναι» στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων είπαν χθες στη Βουλή

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η επιστροφή αναδρομικών κρατήσεων αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου. Εκκρεμούν Υπουργικές Αποφάσεις που θα εξειδικεύσουν κάποιες λεπτομέρειες αλλά τα λογιστήρια των νοσοκομείων έχουν πάρει από σήμερα το πρωί "φωτιά".

Μόνο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν υπερψήφισαν την τροπολογία και με το «παρών» τους, διαχώρισαν την θέση τους όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι υπόλοιποι είπαν «ναι» παρά τις όποιες ενστάσεις. Έτσι «ναι» ψήφισε ακόμα και το ΚΚΕ το οποίο διατηρούσε επιφυλάξεις αιτούμενο να συμπεριληφθεί πρόβλεψη για περαιτέρω διεκδικήσεις. Συγκεκριμένα το ΚΚΕ αναφερόταν η τρίτη παράγραφος του άρθρου 6 της τροπολογίας που προβλέπει ότι η καταβολή αναδρομικών «δεν επηρεάζει το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης που είχε ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή που προβλέπεται στο άρθρο 14 του ν. 4387/2016», δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Κοινοτικής Οδηγίας για τις ελάχιστες προϋποθέσεις για προαγωγή κινητικότητας εργαζομένων μεταξύ των κρατών μελών με τη βελτίωση απόκτησης και διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης.

Διαβάστε τα ρεπορτάζ του Iatropedia για το θέμα:

Αποκάλυψη Iatropedia: Ψάχνουν τρόπο να δώσουν χρήματα στους νοσοκομειακούς γιατρούς

Κατατέθηκε η τροπολογία για τα αναδρομικά- Δείτε πίνακα με τα ποσά των γιατρών από νοσοκομείο της παραμεθορίου

Αναδρομικά 2014-2016 με Υπουργική Απόφαση- Αλλιώς τίποτα!