Το 5ευρο… ξανάρχεται αν δεν βρεθούν ισοδύναμα από τα (άδεια) ταμεία του ΕΣΥ

  • Iatropedia
Η καταβολή του περιβόητου 5ευρου, η κατάργησή του, και τώρα οι συζητήσεις για επαναφορά του, δημιουργούν μια πλήρη εικόνα για την ασάφεια και τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το μέτρο ίσχυσε τα τελευταία 3 χρόνια και καταργηθηκε μετά την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης επί υπουργείας Κουρουμπλή που το κατήργησε μάλιστα παρουσία του πρωθυπουγού, Αλέξη Τσίπρα στην Αριστοτέλους.

Ωστόσο, το μέτρο φαίνεται ότι ζητούν από την τρίϊκα να επιστρέψει καθώς εκφράστηκαν αντιρρήσεις από τους δανειστές μας. Αν δεν επανέλθει, απαιτούν, δε, ισοδύναμα μέτρα!

Αλλά τι να βρεθεί ως ισοδύναμο στο «άπορο» ΕΣΥ; Από που να κόψουν στο ήδη κουτσουρεμένο σύστημα Υγείας;

Αν το λάβει αυτό κανείς υπόψη του, θα διαπιστώσει ότι το 5ευρο σύντομα θα επιστρέψει και μάλιστα αυτήν την φορά θα εισπράττεται κανονικά από όλα τα λογιστήρια…

Πάντως, άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η απαίτηση των δανειστών για την κατάργηση της εγκυκλίου του Απριλίου του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία δινόταν η δυνατότητα να γράφεται η εμπορική ονομασία των γενοσήμων. Απαιτούν εκ νέου την επιστροφή στην πρότερη κατάσταση που είχε νομοθετήσει ο Αδ. Γεωργιάδης…