Τίτλοι τέλους για το Obamacare- Μόνο όποιος έχει να πληρώσει, θα ζει στις ΗΠΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η πρώτη απόφαση, η πρώτη υπογραφή και τελικά το στίγμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ είναι γεγονός και δεν είναι άλλο από το Προεδρικό Διάταγμα που καταργεί την προσπάθεια του Μπάρακ Ομπάμα να αποκτήσουν ένα ελάχιστο νοσοκομειακής φροντίδας όλοι οι Αμερικανοί. Όποιος έχει καλή εργασία και "πακέτο" ασφάλισης από τον εργοδότη του ή μπορεί να πληρώνει μόνος ένα "γερό" ασφάλιστρο θα τύχει της καλύτερης υγειονομικής φροντίδας που υπάρχει στον δυτικό κόσμο. Όσο για τους υπόλοιπους, θα αρκεστούν σε μια -ας πούμε- "παρηγορητική φροντίδα"...

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε λίγη ώρα μετά την επίσημη ορκωμοσία του το πρώτο του εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει την μείωση των κανονιστικών επιβαρύνσεων που συνδέονται με το Obamacare. Το Κογκρέσο θα καθορίσει την διαδικασία που θα καταργήσει και θα αντικαταστήσει το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης Μπαράκ Ομπάμα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο τεχνοκράτης δισεκατομμυριούχος νέος πρόεδρος δεν θα μπορούσε παρά να διασκεδάσει τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή και να σταθεί στο πλευρό των βιομηχάνων. Όπως ανακοίνωσε λοιπόν από το site του Λευκού Οίκου, θα πάρει πίσω το πρόγραμμα Ομπάμα για την κλιματική αλλαγή που προέβλεπε περιορισμό των εργοστασιακών ρύπων (Climate Action Plan) που ευθυγράμμιζε τις ΗΠΑ με τους διεθνείς κανονισμούς για τον περιορισμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Το Climate Action Plan προέβλεπε και την μείωση των εκπομπών διοξειδίου από τα οχήματα.