Οι μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν σε τροχιά την χώρα κατά τον κ. Ανδρέα Ξανθό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δίκαια φορολογικά έσοδα ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός από το βήμα του συνεδρίου της ΕΣΔΥ. Ο υπουργός Υγείας κήρυξε την έναρξη του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΣΔΥ με θέμα «Η αναζήτηση ενός νέου σχεδίου για την υγεία και την ιατρική περίθαλψη» και στην ομιλία του δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στην ανάγκη για διάλογο, συναίνεση και κοινωνική αξιοπιστία.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι μια λέξη και μια έννοια που ακούμε και διαβάζουμε 6 χρόνια τώρα τόσο εμείς όσο και οι δανειστές μας αλλά χωρίς να υλοποιούνται ή να δίνουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Κάθε αναφορά σε αυτές όμως αποτελεί…ακόμα είδηση και δίνει ελπίδα ότι η κυβέρνηση έχει όντως κάποιο υλοποιήσιμο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.

Η κυβέρνηση προσγειώθηκε απότομα σε μια πραγματικότητα σκληρή και πρέπει να διορθώσει λάθη πολλών δεκαετιών, τόνισε ο υπουργός Υγείας στην ομιλία του και πρόσθεσε ότι η δημόσια υγεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου του.

Την κεντρική ομιλία με θέμα «The future of health systems: reconsidering health policy and outcomes», εκφώνησε ο καθηγητής Constantino Sakellarides, Portuguese School of Public Health.

Το συνέδριο ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες του.