Τήνος με μήνυση κατά Άδωνι λόγω ελλείψεων γιατρών! «Κινδυνεύει ο πληθυσμός»!

  • Iatropedia
Με μήνυση απαντά το Δήμαρχος Τήνου αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεχή υποβάθμιση της μονάδας υγείας του νησιού που καθιστά την κατάσταση επικίνδυνη για τον πληθυσμό.

Μέρα με τη μέρα η κατάσταση στο νησί χειροτερεύει. Γιατροί αποχωρούν από το Κέντρο Υγείας το οποίο παρουσίαζε ήδη δραματικά κενά στο προσωπικό καθώς σύμφωνα με το Δημοτικό συμβούλιο 5 στις 6 θέσεις είναι κενές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ήρθε αντιμέτωπο με μια οδυνηρή χειροτέρευση της ήδη τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Τήνου λόγω της ελλείψεως των γιατρών, των αγροτικών γιατρών, της παθολόγου που ουσιαστικά δεν εκτελεί εφημερίες και της επικείμενης παύσης συνταγογράφησης από 6-12-2013. Άλλωστε άλλος ένας γιατρός αποχωρεί.

Μάλιστα ο Δήμαρχος, επισημαίνει το πρόσφατο στοιχείο της παραίτησης της Επιστημονικής Διευθύντριας και της αναπληρώτριάς της στο Κέντρο Υγείας Τήνου αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα τίθεται σε έγγραφο που φέρει την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι στην διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού!

Μετά από αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ενέκρινε το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς, που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, αρχής γενομένης από τον Υπουργό Υγείας, σε σχέση με την απερίγραπτη κατάσταση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι ψυχικά πάσχοντες!

Διορίσθηκαν και οι τελευταίοι διοικητές νοσοκομείων Αθήνας! Όλη η λίστα

Εγώ κάνω τις απολύσεις. Μη μου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν'' τάδε έφη Άδωνις

Επί ξύλου κρεμάμενοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Ποιοι κινδυνεύουν με απόλυση