Την «έξοδο» είδε ο ΩΡΛ από την Αλεξανδρούπολη που συνελήφθη με «φακελάκι»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οριστική απόλυση του πανεπιστημιακού γιατρού ΩΡΛ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου αποφάσισε το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών του ΕΣΥ. Ο γιατρός είχε συλληφθεί να λαμβάνει «φακελάκι».

Η απόφαση έγινε γνωστή από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η οποία τον Μάιο του 2016, είχε κοινοποιήσει και την «επ’ αυτοφώρω σύλληψη του γιατρού με φακελάκι που έλαβε προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή».

Όπως εξηγούσαν τότε, «η ασθενής που κατήγγειλε το περιστατικό αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από άλλο γιατρό της ίδιας ειδικότητας. Ουδείς φόβος υπάρχει για όποιον κάνει καταγγελία. Υπάρχουν πολλοί άξιοι επιστήμονες που είναι εξαιρετικά τίμιοι».

Και ανέφερε τώρα ο διοικητής Δημήτρης Αδαμίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Τόσο η διοίκηση του ΠΓΝΕ, όσο και το υπουργείο Υγείας, εγγυώνται την ασφαλή αντιμετώπιση -από άλλους γιατρούς του ίδιου ή άλλου νοσοκομείου – των ασθενών που καταγγέλλουν  περιστατικά χρηματισμού γιατρών. Σε όλα τα περιστατικά χρηματισμού η τιμωρία θα είναι αμείλικτη. Μη νομίζει κανείς ότι θα ξεφύγει, θα οδηγείται σε απόλυση».

Το ιστορικό

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Μάϊο του 2016.

Όπως έγινε γνωστό τότε, ιατρός-ωτορινολαρυγγολόγος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, κατηγορούμενος για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε εκβιαστικά 500 ευρώ, για να χειρουργήσει τη σύζυγό του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση στο νοσοκομείο, ο γιατρός παρέλαβε από τον ιδιώτη το χρηματικό αυτό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί. Αμέσως μετά επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώ σε έρευνα στο γραφείο του βρήκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Τέλος, ο γιατρός οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών.