Την Δευτέρα «παραλύουν» τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στην παναττική στάση εργασίας στις 14/11 από τις 11 π.μ. ως 3 μ.μ. την οποία προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ ώστε μεταξύ άλλων να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.30 το μεσημέρι.

Οι γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με επίσπευση των διαδικασιών. Και απαιτούν να μην γίνει καμία απόλυση επικουρικού γιατρού αλλά όχι μόνον αυτό… Ζητούν επίσης να λυθεί τελεσίδικα το πρόβλημα των ελλείψεων στα νοσοκομεία με απορρόφηση αυτών που είναι στη λίστα.

Το ζήτημα των επικουρικών απασχολεί έντονα τους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς από την μία πλευρά καλύπτουν πάγιες ανάγκες του ΕΣΥ, και από την άλλη δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις κλινικές που υπηρετούν όταν αναγκάζονται να φύγουν χωρίς να έρχεται άμεσα αντικαταστάτης…

Η ΕΙΝΑΠ αλλά και η ΟΕΝΓΕ υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε προσλήψεις μονίμων γιατρών ως μόνη ελπίδα μακροπρόθεσμης επιβίωσης του συστήματος. Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, ξέρουμε ότι η ηγεσία του ΥΥΚΑ και εν γένει η κυβέρνηση πρέπει να παρακάμψει μνημονιακές δεσμεύσεις.