Την αποπομπή Βαρτζόπουλου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης

  • Γιάννα Σουλάκη
Κασσελάκης
Παρά τις διευκρινίσεις που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά από την κυβέρνηση την αποπομπή του.

Με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ζητά από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει από την κυβέρνηση και την ΚΟ της ΝΔ τον υφυπουργό Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, μετά τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες, κι ότι ενδέχεται να έχουν βιολογική βάση, η οποία κρύβεται στην … επιθετικότητα των αρσενικών.

«το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές για να τίκτει, η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση», ανέφερε συγκεκριμένα σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν από τρεις εβδομάδες, ο κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Δείτε επίσης: Σάλος από τις δηλώσεις Δημήτρη Βαρτζόπουλου για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρει:

«Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη. Έχετε καλύψει φιλοναζί υποψήφια, χουντικό υποψήφιο, ομοφοβικό βουλευτή. Τώρα, ως εδώ. Κανένα «41%» δε σας δίνει το δικαίωμα να κρατήσετε στη θέση του υφυπουργού υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες και υποτιμά τη γυναικεία φύση. Ζητώ την άμεση αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Αν ο κ. Μητσοτάκης τον κρατήσει βουλευτή του, ας εξηγήσει στις γυναίκες ψηφοφόρους της Ν.Δ. γιατί θεωρεί ότι «οι γυναίκες είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτουν», όπως πιστεύει ο υφυπουργός του – και φυσικά όχι ο Φρόυντ».

Δείτε την ανάρτηση:

Οι δηλώσεις Βαρτζόπουλου και οι εξηγήσεις

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Livemedia o υφυπουργός Υγείας δήλωσε πως «είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό» καθώς «κυνηγάει την τροφή».

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι έχουν «οσμή ακροδεξιάς ιδεολογίας», ανέφερε πως «σε όλη την πανίδα, το σε κάθε μορφή ενβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη δυαδική μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση».

Λίγο αργότερα, προσπάθησε να ανασκευάσει τη δήλωση, λέγοντας πως εννοούσε άλλα και πως υπάρχει προσπάθεια «δημιουργίας εντυπώσεων σε σημείο άρνησης και της απλής λογικής»

Δείτε επίσης: Δημήτρης Βαρτζόπουλος: Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του αναφορικά με τις γυναικοκτονίες

Στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής: «Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους, επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών. Άρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απόλυτα και αποτελεσματικά.
Εννοούσα δηλαδή, είπα και υποστηρίζω ακριβώς το αντιθέτο από τις αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες».