Την ανέγερση κτηρίου ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Ρόδου ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

  • Ρούλα Τσουλέα
Μητσοτάκης
Το κτήριο θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και ο εξοπλισμός θα καλυφθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Τη δημιουργία κτηρίου ακτινοθεραπείας, εμβαδού 1.300 τετραγωνικών μέτρων, στο Νοσοκομείο Ρόδου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νοσοκομείο για να παραστεί στην τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής στη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού. Στη διάρκεια της τελετής αποκάλυψε την ανέγερση του κτηρίου, τονίζοντας πως θα ικανοποιηθεί ένα χρόνια αίτημα της κοινωνίας της Ρόδου.

Όπως εξήγησε, η χρηματοδότηση για την κατασκευή του προέρχεται από την Περιφέρεια. Ο εξοπλισμός θα προέλθει από τα κονδύλια του Υπουργείου Υγείας, ενώ οι εργασίες θα αρχίσουν πολύ σύντομα.

Κατά την σύντομη παρέμβασή του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιστημονική και πολιτική πορεία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. «Μέσα από την ίδια την πολιτική του διαδρομή ήθελε να αναβαθμίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό ήταν το όνειρό του, γι’ αυτό αγωνίστηκε. Και βέβαια το νοσοκομείο αυτό, το οποίο φέρει το όνομά του ίσως πιο γνωστού ασθενή του, του Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν εν πολλοίς δικό του όραμα. Και ταύτισε στη συνέχεια τη δική του πορεία με την διαρκή του αναβάθμιση», ανέφερε.

Στην εκδήλωση παρούσα ήταν η σύζυγος του εκλιπόντος καθηγητή και πρώην υπουργού, καθηγήτρια Τζένη Κρεμαστινού. Η κυρία Κρεμαστινού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την αναγνώριση του έργου του διακεκριμένου επιστήμονα και πολιτικού.

Ισχυρή πλευρά και αδυναμίες

Αναφερόμενος στην σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτριών και Νοσηλευτών, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους εργαζομένους του ΕΣΥ που «κράτησαν όρθιο το σύστημα, την κοινωνία», στη δύσκολη μάχη κατά του κορονοϊού.

«Μία μάχη που, όπως ξέρουμε, δυστυχώς είχε και θύματα, ένα από τα οποία ήταν και ο Δημήτρης Κρεμαστινός», είπε. «Αλλά μας έδωσε την ευκαιρία να αναδείξουμε την ισχυρή πλευρά ενός δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας, να εντοπίσουμε όμως και τις αδυναμίες του. Και με αυτό τον τρόπο να προτάξουμε το νέο ΕΣΥ ως κυρίαρχη πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης μας για τη δεύτερη τετραετία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ