Τιμητική αμοιβή και για του «ΕΣΥτες» γιατρούς από συνέδρια! Τι προβλέπει νομοσχέδιο Άδωνι

  • Iatropedia
Ειδική αμοιβή όταν θα μιλούν σε συνέδρια θα μπορούν να λαμβάνουν και οι γιατροί του ΕΣΥ όπως γίνεται σήμερα με τους ιδιώτες γιατρούς, σύμφωνα με ρύθμιση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα σε νομοσχέδιο που προώθησε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας αναφέρεται στο άρθρο 37 ότι στο εξής θα μπορούν οι γιατροί του ΕΣΥ να λαμβάνουν «τιμητική αμοιβή» σε επιστημονικές εκδηλώσεις, όπως τώρα συμβαίνει μόνο με τους ιδιώτες και τους πανεπιστημιακούς. Γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούν να παρουσιάζουν μελέτες και εργασίες επ΄ αμοιβή φαρμακευτικών ή άλλων εταιριών σε μεγάλα επιστημονικά συνέδρια.

Εδώ και καιρό πολλοί γιατροί που μιλούν σε συνέδρια αλλά και φορείς είχαν ζητήσει να ισχύει το ίδιο καθεστώς και για τους γιατρούς του δημοσίου συστήματος ώστε να μπορούν χωρίς δικά τους έξοδα να παρουσιάζουν μελέτες και έρευνας που πιθανώς να προκύπτουν μέσα από τα νοσοκομεία. Αντίστοιχο αίτημα είχε διατυπωθεί και μέσα από τον ΕΟΦ χωρίς ωστόσο ποτέ να δοθεί λύση στο θέμα.

Ταυτόχρονα στο άρθρο 38 γίνεται αναφορά για «ειδικό λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας». Πρόκειται για κονδύλια των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας που στοχεύουν στην μέγιστη δυνατή προσέλκυση κλινικών μελετών με την διαμόρφωση ανταγωνιστικών συνθηκών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την ανάδειξη του ιατρικού προσωπικού της χώρα.

Με βάση τις ρυθμίσεις Άδωνι, την κεντρική εποπτεία αναλαμβάνει ο εκάστοτε διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Αττικής) επειδή εδώ κρίνεται ότι υπάρχει η μεγαλύτερη εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται και νέο μνημόνιο στην Υγεία! Τι ζητά η τρόικα

Έρχεται το νέο πλαφόν στα φάρμακα! Τι ανακοίνωσε ο Άδωνις

«Χρυσά» μεροκάματα με πλαστά πτυχία! Κι άλλοι μαϊμού γιατροί στο ΕΣΥ

Άδωνις για ανασχηματισμό: «Συνεχίζουμε κανονικά»! Τι είπε στους διοικητές νοσοκομείων