Τηλεϊατρική σε 5 νησιά: Μόνο για καρδιολογικά και μόνο όταν έχει γενική εφημερία το Θριάσειο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο», αξιοποιώντας την υποδομή του ΕΔιΤ, παρέχει στους γιατρούς της Σύμης, της Κάσου, της Σίφνου, της Αμοργού και των Οινουσσών την δυνατότητα άμεσης εκτίμησης των καρδιολογικών περιστατικών, μέσω τηλεϊατρικής. Το σύστημα λειτουργεί από την περασμένη Κυριακή.

Αυτό που συμβαίνει στην παρούσα φάση είναι ότι οι γιατροί των νησιών αυτών, στο πλαίσιο της 24ωρης εφημερίας του Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο» (ανά τέσσερις ημέρες) μπορούν να ζητούν τη συμβουλή/ εκτίμηση καρδιολόγου στην αντιμετώπιση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών.

Όπως ενημερώνουν από το ΥΥΚΑ, «είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας ιδιαιτέρως σημαντικής και φιλόδοξης παρέμβασης με ουσιαστικό αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς του κατοίκους των νησιών και των επισκεπτών τους. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τα οφέλη που προκύπτουν από την άμεση και ορθή εκτίμηση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών τόσο για την υγεία των κατοίκων, όσο και για την σκοπιμότητα της άμεσης διακομιδής περιστατικών, εργαζόμαστε εντατικά, προκειμένου σύντομα να επεκτείνουμε την υποστήριξη και άλλων νησιών που είναι ενταγμένα στο ΕΔιΤ. Απώτερος στόχος μας είναι η 24ωρη εβδομαδιαία κάλυψη όλων των απομακρυσμένων νησιών στην ορθή εκτίμηση των επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν