Τη ζωή …ποδήλατο θα μας κάνει ο Λοβέρδος

  • Iatropedia
Ειδικά προγράμματα με άθληση και ποδήλατο επιχειρεί να προωθήσει το υπουργείο Υγείας ώστε η άσκηση να αποτελέσει μέσο πρόληψης και Αποκατάστασης Χρόνιων Παθήσεων».

Μπορεί οι Έλληνες σήμερα να μην έχουν την περίθαλψη που τους χρειάζεται, μπορούν εν μέσω κρίσης όμως να έχουν την… άθληση και το ποδήλατο στη ζωή τους.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται ότι σκέφτηκαν στο υπουργείο Υγείας και σε ειδική εκδήλωση παρουσίασαν το ειδικό αθλητικό πρόγραμμα ώστε όλοι, μικροί και μεγάλοι να το …ρίξουμε στη γυμναστική.

Ο υπουργός Υγείας για το λόγο αυτό παρέστη

στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Διατροφής και Άθλησης Κώστα Παταβούκα.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Το ποδήλατο και η άθληση είναι μέσο για την διατήρηση της υγείας και όλος ο προηγμένος κόσμος αυτό πιστεύει. Σήμερα είμαστε εδώ για να πούμε κάτι ακόμα. Με την ευκαιρία που είναι και οι αθλητές της Εθνικής ομάδας της ποδηλασίας μαζί μας, λέμε στους Έλληνες που δεν έχουν κάνει πρωταθλητισμό, ότι ο Κώστας Παταβούκας με την ιδιότητα και του πρώην πρωταθλητή μπάσκετ και με την ιδιότητα του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου, θα δώσει από το site του Υπουργείου πρώτες συμβουλές στους ανθρώπους που είναι μία κάποιας ηλικίας και θέλουν να κάνουν άθληση. Ο Κώστας Παταβούκας, λοιπόν, θα δώσει πρώτες συμβουλές ως πρελούδιο μίας πλήρους τεκμηριωμένης επιστημονικά παρέμβασης που θα κάνει το Υπουργείο τον Μάιο, πριν ή μετά από τις εκλογές δεν έχει σημασία, η δουλειά να γίνει και ας παρουσιαστεί από τους επόμενους, όλοι Έλληνες είμαστε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν «Ο βίος της Κυβέρνησης πρέπει να πάρει παράταση και πότε πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ», ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Δεν θα μπορούσα με αυτή την περιβολή και σε αυτό τον χώρο να μιλήσω πολιτικά. Πολιτικά μίλησα για ένα θέμα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Μετά την εκδήλωση στο Ποδηλατοδρόμιο, ο Υπουργός Υγείας συμμετείχε σε αγώνα μπάσκετ της ομάδας της Βουλής με τους παλαιμάχους του Παναθηναϊκού που διεξήχθη στο κλειστό μπάσκετ στο ΟΑΚΑ.