Τι θεωρούν πιο επικίνδυνο για την υγεία τους οι Έλληνες;

  • Iatropedia
Να φοβούνται άραγε το μνημόνιο, την τρόικα ή την κακή ζωή οι Έλληνες;; Μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε έδειξε τι φοβούνται για την υγεία τους περισσότερο οι Έλληνες.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εν μέσω κρίσης οι Έλληνες τελικά δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις δημόσιες δομές υγείας αλλά τελικά ούτε και στους επιστήμονες που ενημερώνουν για τα προβλήματα υγείας.

Ανησυχούν για τυχόν επιδημίες και ασθένειες που μπορεί να προκύψουν και τις οποίες ενδεχομένως να μην μπορεί να τις καταπολεμήσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Απόλυτη εμπιστοσύνη δεν έχουν όμως ούτε και στον ιδιωτικό τομέα.

Μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ερευνήτρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Έφη Σίμου (Επιστημονική Υπεύθυνη- Τομέας Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής) και παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια του 2nd European Risk Summit με τίτλο “Living in an uncertain world. Risk Communication:Principles-Srategies-Tools” έδειξε τους διάχυτους φόβους των Ελλήνων σε καιρό κρίσης.

Η έρευνα διεξήχθη σε πανελλαδικό δείγμα 1.227 ατόμων και στην ερώτηση «τι θεωρείτε πιο επικίνδυνο για την υγεία σας», έδειξε:

98% των ερωτηθέντων θεωρεί πιο επικίνδυνο τη ρύπανση του περιβάλλοντος,

95% τα χημικά κατάλοιπα στα τρόφιμα

91% το κάπνισμα

87,4% της επιδημίες,

82,4% τα γεννετικά τροποποιημένα τρόφιμα και το παθητικό κάπνισμα

Αναφορικά με ερωτήσεις που αφορούν «τους κινδύνους που απειλούν την υγεία»:

80,3% πιστεύει ότι η η ελληνική πολιτεία και οι κρατικές δομές υγείας δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τους κινδύνους που απειλούν την υγεία

61,3% πιστεύει ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κινδύνους που απειλούν την υγεία,

49, 6% απάντησε ότι οι ειδικοί –επιστήμονες δεν παρουσιάζουν με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο τους κινδύνους που απειλούν την υγεία.

Τέλος ποσοστό 66% πιστεύει ότι η παρουσίαση των κινδύνων για την υγεία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν γίνεται με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανικός στην κυβέρνηση για το διορισμό Δαραβίγκα στον ΟΚΑΝΑ! Όλο το καυτό παρασκήνιο

Άδωνις: «Γιατί συγκινήθηκα στην τελετή»! Το μήνυμα σε Ζέττα, Μπέζα

Δείτε τη νέα πολιτική Βορίδη σε φάρμακα, γιατρούς και φαρμακοποιούς! Τι θα κάνει ο νέος υπουργός

Ορίζεται νέος Γ.Γ. στο υπ.Υγείας! Ποιος θα αναλάβει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν