Τι θα βγάλει ο ανασχηματισμός στο υπ.Υγείας! Όλα τα σενάρια

  • Iatropedia
Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η τρικομματική κυβέρνηση και όλα θα κριθούν στη νέα συνάντηση των τριών αρχηγών που ουσιαστικά θα καθορίσει και τη μετέπειτα πορεία της χώρας αλλά και όλους τους νέους χειρισμούς. Το μόνο βέβαιον είναι ότι στον ορίζοντα θα υπάρξει ανασχηματισμός και πιθανόν μετά το συνέδριο της ΝΔ. Ποια είναι τα σενάρια για το υπουργείο Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι καρέκλες των τριών “ενοίκων” της οδού Αριστοτέλους έτριζαν εδώ και καιρό. Οι κόντρες και οι διαφωνίες τους στο υπουργείο Υγείας έκαναν συχνά τα σενάρια απομάκρυνσης τους να οργιάζουν. Πλέον όμως οι περισσότεροι θεωρούν σίγουρο ότι η ίδια ομάδα στην οδό Αριστέλους στο υπουργείο Υγείας δε θα υπάρξει.

Άλλωστε το κλίμα ήταν γνωστό από την αρχή. Όλοι εναντίον όλων. Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά Μάριου Σαλμά και τούμπαλιν και Φωτεινή Σκοπούλη κατά πάντων. Και επειδή η …καλή μέρα (ενίοτε και η κακή) από το πρωί φαίνεται, η Φωτεινή Σκοπούλη από την πρώτη στιγμή είχε βγάλει τα …άπλυτα του υπουργείου Υγείας στη φόρα είτε λέγοντας πως η ίδια δεν έχει αρμοδιότητες είτε ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ των τριών.

Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έχουν αρχίσει τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Πηγές του iatropedia.gr αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα φροντίσει στον επικείμενο ανασχηματισμό, που τοποθετείται μετά το συνέδριο της ΝΔ, να “διαλύσει” την ομάδα που ο ίδιος συνέθεσε, στο υπουργείο Υγείας.

Ορισμένες πληροφορίες επιμένουν ότι θα απομακρυνθεί όλη η ομάδα, επειδή ακριβώς ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος με όλη τη στάση και συμπεριφορά που έχει επιδείξει.

Άλλες πληροφορίες μιλούν για τοποθέτηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου σε άλλο υπουργείο με αναβαθμισμένο ρόλο. Μάλιστα οι περισσότεροι το θεωρούν απολύτως βέβαιο. Κάποιοι άλλοι θέλουν το Μάριο Σαλμά να απομακρύνεται, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την αποκάλυψη (από τον ίδιο τον κ.Λυκουρέντζο) ότι “οι δαπάνες στα φάρμακα έχουν ξεφύγει”. Κάτι που μέχρι πρόσφατα ο Μάριος Σαλμάς όχι μόνο διέψευδε αλλά ίσα ίσα πανηγύριζε για την επιτυχία του περί επίτευξη στόχων.

Ωστόσο δε λείπουν και εκείνοι οι κυβερνητικοί παράγοντες που υποστηρίζουν ότι ο Μάριος Σαλμάς μπορεί και να παραμείνει στο υπουργείο υγείας επειδή ακριβώς δεν υπάρχει άλλος …εύκαιρος που να γνωρίζει την Υγεία.

Πάντως όπως σημειώνουν έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr, ο Αντώνης Σαμαράς είναι πλήρως ενημερωμένος για τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, καθώς δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς Υγείας, που έχουν σπεύσει στο Μέγαρο Μαξίμου να πληροφορήσουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον για τα τεκταινόμενα στην οδό Αριστοτέλους.

Όμως αξιοσημείωτο είναι ότι τα νέα σενάρια περί του ανασχηματισμού επαναφέρουν το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως υποψηφίου για τη θέση του υπουργού Υγείας. Ένα όνομα που είχε κυκλοφορήσει δεόντως όλο το προηγούμενο διάστημα. Όπως σημείωναν πηγές, η τοποθέτηση αυτή δε φαίνεται να τον βρίσκει και αντίθετο.

Πάντως άλλες πληροφορίες του iatropedia.gr σημειώνουν ότι η συνάντηση των τριών αρχηγών θα φέρει νέες ισορροπίες και δεν αποκλείεται να δούμε στην οδό Αριστοτέλους πρόσωπα που δε φανταζόμαστε τα οποία μπορεί να προέρχονται τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ. Ίδωμεν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα κόντρα στο υπουργείο Υγείας! Τι χάλασε πάλι τις σχέσεις στην οδό Αριστοτέλους

Απίστευτο: Έκοψαν παιδικούς σταθμούς για να κάνουν…δεξιώσεις! Το πάρτι του ΕΟΠΥΥ

Πως ο ΕΟΠΥΥ έφθασε να χρωστά παντού! Τα ενοίκια, η καθαριότητα και τα πανάκριβα έπιπλα

Το μεγάλο ψαλίδι στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ! Τι θα κοπεί

Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Τι έγινε στη συνάντηση Λυκουρέντζου- τρόικας