Τι θα πληρώνουν όσοι παίρνουν φακελάκια αλλά και όλοι οι παραβάτες στην Υγεία! Έρχονται αυστηρές ποινές

  • Iatropedia
Ένα αυστηρότερο ποινολόγιο που θα προβλέπει αυστηρές ποινές για τους παραβάτες στην Υγεία, φέρνει στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το ποινολόγιο θα ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και περιλαμβάνει και όλα τα μέτρα για τον ΕΟΠΥΥ.

Βαρύς ο πέλεκυς για όσους θα παραβατούν στο μέλλον στο χώρο της Υγείας καθώς η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να μειώσει τη διαφθορά άρα και να εξοικονομήσει πόρους, προωθεί ειδικό ποινολόγιο.

Ειδικότερα με βάση το νέο νομοσχέδιο, δημιουργείται αυστηρότερο «ποινολόγιο» για τους παραβάτες, παίρνουν φακελάκια, υπερτιμολογούν ή υπερσυνταγογραφούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γιατρός που θα παίρνει φακελάκι, εκτός των άλλων διοικητικών ποινών, θα πληρώνει και 50 φορές την αξία του.

Μάλιστα όσες ιδιωτικές κλινικές ή ιδιωτικά κέντρα υπερτιμολογούν ή παραβιάζουν το νόμο, θα διακόπτεται η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ. Δε θα μπορούν να δέχονται ασφαλισμένους με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ γεγονός βέβαια που θα σημάνει και μια πολύ μεγάλη μείωση για τα έσοδά τους δεδομένου ότι ο φορέας αποτελεί πια μονοψώνιο.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιούνται έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών υγείας όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί που θα βρεθεί το προσωπικό καθώς σήμερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στερούνται εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Δωρεάν» ταινίες για διαβητικούς αλλά με …συμμετοχή!

Πως θα παίρνουμε τα φάρμακα μετά τα μέτρα για τον ΕΟΠΥΥ

Άρχισαν τα λουκέτα στις κλινικές λόγω έλλειψης προσωπικού! Που σταματούν οι εφημερίες

Πως και που θα πάρουν δωρεάν φάρμακα, άποροι και ανασφάλιστοι

Νέα γενόσημα φάρμακα έρχονται στην αγορά! Τι θα γίνει με τα καινοτόμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν