Τι θα κερδίσετε αν κόψετε το κρέας

  • Iatropedia
Η οικολογία μπορεί να είναι μόδα αλλά περιορίζοντας το κρέας δεν κάνετε καλό μόνο στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία σας!

Θα χάσετε βάρος

Μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας στο επιστημονικό περιοδικό Academy of Nutrition and Dietetics κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι δεν τρώνε κρέας έχουν χαμηλότερη μέση τιμή Δείκτη Μάζας Σώματος από τους κρεατοφάγους

Οφέλη για την καρδιά

Όπως είναι γνωστό, η χοληστερίνη που ευθύνεται για την εμφάνιση των καρδιαγγειακών επεισοδίων πέφτει όταν δεν καταναλώνονται κορεσμένα λίπη.

Επίσης όσοι περιορίζουν σημαντικά την ποσότητα κρέατος στη διατροφή τους δεν έχουν αυξημένη πίεση. Και αυτό γιατί έτσι επιτυγχάνεται απώλεια βάρους λόγω της υψηλότερης κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.

Απομακρύνει το διαβήτη

Όσοι έχουν εντάξει στην διατροφή τους φρούτα και λαχανικά σε συνδυασμό με τον περιορισμό κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, αντιμετωπίζουν λιγότερες πιθανότητας να εκδηλώσουν διαβήτη.

Και τον καρκίνο

'Άλλη έρευνα , που είδε το φως της δημοσιότητας, απέδειξε ότι όσοι καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά, αντιμετωπίζουν μειωμένες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάποιο γαστρεντερολογικό καρκίνο αλλά και καρκίνο μαστού οι γυναίκες.

Καλή λειτουργία του εντέρου

Όταν ακολουθείτε τη χορτοφαγική δίαιτα τότε το πεπτικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα ενώ μειώνονται οι πιθανότητες να διαταραχθεί το έντερο.

πηγή mayo clinic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί να επιλέξω τη μεσογειακή διατροφή;