Τι θα κάνει ο ΕΟΠΥΥ με τα παραπεμπτικά που δεν εξυπηρετήθηκαν λόγω απεργίας των διαγνωστικών

  • Γιάννα Σουλάκη
Παραπεμπτικά
Παράταση της λήξης για όσα παραπεμπτικά ασφαλισμένων δεν εξυπηρετήθηκαν κατά τη διάρκεια της τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης των διαγνωστικών κέντρων, έδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Παράταση για χιλιάδες παραπεπτικά διαγνωστικών εξετάσεων ασφαλισμένων, που δεν εξυπηρετήθηκαν κατά τη διάρκεια της τριήμερης απεργίας των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων, έδωσε ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όσα παραπεπτικά έληγαν στις 23, 24 και 25 Μαϊου, παίρνουν παράταση έως και την Παρασκευή 31/05/2019.

Δείτε την απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τα παραπεμπτικά: 

 

Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία των διαγνωστικών εργαστηρίων

Το Σάββατο 25/05/19 έληξε η τριήμερη απεργία των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικών Κέντρων, η οποία σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή είχε συμμετοχή που ξεπέρασε το 90%, ενώ συνοδεύτηκε και από την υποστήριξη των περισσότερων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, πολυιατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, συμμετείχαν στις τριήμερες κινητοποιήσεις απέχοντας συνολικά από την παροχή υπηρεσιών και όχι μόνο από την εξυπηρέτηση των παραπεπτικών του ΕΟΠΥΥ.

Ο διαγνωστικός τομέας αντιδρά -μεταξύ άλλων- στο μέτρο της υποχρεωτικής επιστροφής στο κράτος (clawback) έως και του 70% των ετήσιων εσόδων των εργαστηρίων, όπως λένε οι γιατροί, εξαιτίας των μειωμένων κρατικών κονδυλίων που δαπανώνται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων και οι ιδιώτες κλινικοεργαστηριακοί γιατροί έχουν καλέσει τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ σε διάλογο, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση, ώστε να μην οδηγηθούν οι επιχειρήσεις τους σε λουκέτο, όπως αναφέρουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν