Τι θα γίνει αν δεν πάνε οι γιατροί στο ΠΕΔΥ! Πως θα καλυφθούν τα κενά

  • Iatropedia
Μπροστά στο ενδεχόμενο να είναι λιγοστοί τελικά οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να μεταφερθούν στο νέο σύστημα το ΠΕΔΥ, βρίσκεται ο Άδωνις Γεωργιάδης

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τελικά όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι στιγμής πολύ λιγότεροι γιατροί από ότι αρχικά είχε υπολογισθεί θα δηλώσουν ότι θέλουν να μεταφερθούν στο ΠΕΔΥ. Μπροστά σε αυτήν την περίπτωση ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ετοιμάσει να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν στα πολυιατρεία με επικουρικούς γιατρούς.

Βέβαια η διαδικασία παραμένει άγνωστο εάν θα γίνει με γρήγορους ρυθμούς καθώς πολλοί εκτιμούν ότι η πρόσληψης τους θα αργήσει με συνέπεια να καθυστερήσει και το άνοιγμα των πολυϊατρείων.

Άλλωστε με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων του υπουργείο Υγείας απαιτούνται 15 με 20 ημέρες για να γίνει η πρόσληψη. Έτσι στην περίπτωση αυτή μάλλον φαντάζει οριακό το να ανοίξουν τα πολυϊατρεία στις 20 Μαρτίου.

Βέβαια πάντα υπάρχει και το σενάριο να γίνει με διαδικασίες εξπρές η συγχώνευση μονάδων υγείας του πρώην ΕΟΠΥΥ κάτι που ούτως ή άλλως έχει υπολογισθεί στη δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης.

Στο μεταξύ προβλήματα καταγράφηκαν τη πρώτη μέρα λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΠΥΥ όπου οι ασφαλισμένοι ενημερώνονται για για τα ονόματα των συμβεβλημένων γιατρών αλλά και των ελεγκτών γιατρών.

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να καταγράφει μπλοκάρισμα των γραμμών. Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε τη δυσλειτουργία και την υπερφόρτωση ενώ δήλωσε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος σήμερα οι αιτήσεις για το ΠΕΔΥ! Πόσοι γιατροί δήλωσαν «ναι» στο δημόσιο σύστημα

Ποιοι παίρνουν άριστα στο ΕΣΥ! Οι καλοί και οι κακοί διοικητές

ΕΟΠΥΥ: Νέα τηλέφωνα από σήμερα για τους ασφαλισμένους