Τι »σκοτώνει» την καρδιά

  • Iatropedia
Κάποιες φορές ακολουθούμε ορισμένες συνήθειες οι οποίες μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία της καρδιάς. Εκτός από το κάπνισμα οι μεγαλύτεροι εχθροί της καρδιάς είναι η καθιστική ζωή η χοληστερίνη και η υπέρταση.

Ηλικία

Όσο μεγαλώνουμε τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να υποστούμε κάποιο καρδιακό πρόβλημα.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία το 80% των ανθρώπων που έπαθαν καρδιακή προσβολή ήταν ηλικίας άνω των 65 ετών.

Προτιμά τους άνδρες

Άλλες έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι στις παθήσεις της καρδιάς αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί και τα ποσοστά των γυναικών που εμφανίζουν καρδικά προβλήματα.

Κάπνισμα: ιδιαίτερα ευάλωτοι οι καπνιστές

Επιστημονικές έρευνες έχουν τεκμηριώσει ότι οι καπνιστές έχουν 2 έως 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιοπάθεια σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν.

Υψηλή χοληστερίνη

Ο ύπουλος εχθρός της καρδιάς είναι η υψηλή χοληστερίνη. Η κατανάλωση πρόχειρου και επεξεργασμένου φαγητού η έλλειψη άσκησης, η κατανάλωση πολλών λιπών, ευθύνονται για την ανεβασμένη χοληστερίνη η οποία με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.

Υπέρταση

Μια ύπουλη νόσος είναι η υπέρταση η οποία χτυπά όλο και περισσότερους ανθρώπους. Τα προβλήματα που προκαλεί είναι πολλά αλλά τα κυριότερα είναι το έμφραγμα, η καρδιακή προσβολή και η νεφρική ανεπάρκεια.

Η νόσος μπορεί να αναχαιτισθεί με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, την άσκηση και τον περιορισμό του αλατιού

πηγήhttp://www.heart.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιο είναι το καλύτερο φάρμακο για την καρδιά;