Τι συμβαίνει σε αυτή την κοπέλα με τα εκατοντάδες σημάδια στο σώμα (εικόνες)

  • Iatropedia
Η 19χρονη Ciera Swaringen από την Βόρεια Καρολίνα στις ΗΠΑ γεννήθηκε με εκατοντάδες σημάδια στο σώμα της που μοιάζουν με κρεατοελιές. Η πάθηση αυτή είναι γνωστή ως “γιγαντιαίοι συγγενείς μελανοκυτταρικοί σπίλοι” και καλύπτει περίπου το 70% του σώματός της.

Η Ciera μεγάλωσε μέσα στον εκφοβισμό και την επιθετικότητα των άλλων παιδιών στο σχολείο και την ζωή της, αλλά αυτό την έκανε να είναι πολύ δυναμική, ανεξάρτητη, αισιόδοξη και να παραδίδει σε όλους μας “μαθήματα ζωής”.

“Μια μέρα θυμάμαι να είμαι στο σχολικό λεωφορείο και ένα νεαρό αγόρι να γελάει μαζί μου και να με κοροϊδεύει (…) Αλλά είμαι τόσο περήφανη που είμαι διαφορετική και, στο τέλος της ημέρας, όλοι μας έχουμε κάτι επάνω μας που είναι ασυνήθιστο, είτε πρόκειται για το εσωτερικό ή το εξωτερικό μας”, λέει η Ciera.

Η 19χρονη πρόσφατα αποφοίτησε το Λύκειο και πιστώνει την οικογένειά της για τη θετική άποψη που έχει για τη ζωή. Λέει ότι η οικογένειά της είναι πάντα εκεί με συνεχή υποστήριξη και αγάπη για εκείνη.

“Θυμάμαι όταν άρχισα το σχολείο η μαμά μου μου είπε ότι τα σημάδια μου ήταν φιλιά αγγέλων, και αυτό πραγματικά μου έμεινε στο μυαλό. Και ο μπαμπάς μου είναι το πρώτο πρόσωπο που θα σταθεί πλάι μου και θα με υπερασπιστεί αν κάποιος πει κάτι φρικτό για μένα”, προσθέτει η Ciera.

Οι γονείς της είπαν πως, όταν γεννήθηκε η κόρη τους, οι γιατροί τους διαβεβαίωσαν ότι τα σημάδια της δεν αποτελούν απολύτως κανένα κίνδυνο για την υγεία της. Τους συμβούλεψαν, ωστόσο, ότι θα πρέπει να λαμβάνει επιπλέον προφυλάξεις από τον ήλιο για όλη της τη ζωή, επειδή έχει αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος, εξαιτίας της πάθησής της.

«Τα αντηλιακά είναι ο καλύτερός μου φίλος», λέει η 19χρονη. “Είμαι εξαιρετικά προσεκτική για να βεβαιωθώ ότι είμαι προστατευμένη τις ζεστές μέρες. Χρησιμοποιώ αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας και δεν μένω πολύ ώρα στον ήλιο. Εξακολουθώ να φοράω σορτς και μπλουζάκια, όταν κάνει ζέστη, αλλά πάντα με προσοχή για να είμαι ασφαλής”.

Τι είναι η ασθένεια που έχει η 19χρονη Ciera Swaringen

Οι μελανοκυτταρικοί σπίλοι είναι σκουρόχρωμα, συχνά τριχωτά, μπαλώματα του δέρματος. Είναι μια πάθηση που εμφανίζεται κατά τη γέννηση ή κατά το πρώτο έτος ζωής.

Οι “γιγαντιαίοι” μελανοκυτταρικοί σπίλοι είναι πιο μικροί σε μέγεθος στα βρέφη και τα μικρά παιδιά, αλλά συνήθως συνεχίζουν να μεγαλώνουν καθώς αυτά μεγαλώνουν.

Αιτίες

Αυτά τα σημάδια πιστεύεται ότι προκαλούνται από προβλήματα που αναπτύσσονται καθώς το βρέφος μεγαλώνει στην μήτρα της μητέρας του. Σε μερικές οικογένειες, μπορεί να είναι κληρονομική ασθένεια.

Η πάθηση αυτή μπορεί να εκδηλωθεί με:

-Ανάπτυξη των κυττάρων του λιπώδους ιστού

-Νευροϊνωμάτωση (μια κληρονομική πάθηση που επιφέρει αλλαγές στην χρωστική του δέρματος και άλλα συμπτώματα)

-Άλλους σπίλους στο σώμα

-Δισχιδής ράχη (spina bifida – ένα εκ γενετής ελάττωμα στη σπονδυλική στήλη, όπου μοιάζει με “ουρά” στο κάτω μέρος της πλάτης)

http://www.inquisitr.com

https://www.nlm.nih.gov

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Από τι κινδυνεύουν όσοι φοράνε πολύ στενά τζιν

Μελάνωμα: Πώς θα το εντοπίσετε εγκαίρως (εικόνες)