Τι προβλήματα αντιμετώπιζε ο Λουκ Πέρι πριν πάθει το μοιραίο εγκεφαλικό

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Λουκ Πέρι
Όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο αγαπημένος ηθοποιός των 90s, Λουκ Πέρι (Luke Perry) πέθανε σε ηλικία 52 ετών μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που έπαθε την περασμένη Δευτέρα.

Ο Λου Πέρι νοσηλεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2019, αφού υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο στο σπίτι του στο Sherman Oaks της Καλιφόρνια. Λέγεται ότι αρχικά ήταν σε θέση να επικοινωνεί με τους νοσηλευτές και να ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα και στην συνομιλία, αλλά η κατάστασή του φέρεται να επιδεινώθηκε πριν καν φτάσει στο νοσοκομείο. Ενώ μερικές πρώτες αναφορές έλεγαν ότι ο Λουκ Πέρι μπορεί να είχε τοποθετηθεί σε ιατρικά επαγόμενο κώμα (τεχνητό κώμα), αυτό αργότερα διαψεύστηκε και έγινε γνωστό ότι τον είχαν θέσει απλώς σε καταστολή.

Η επέμβαση στην μέση

Ο Λουκ Πέρι λέγεται ότι αντιμετώπισε παλιότερα σημαντικά προβλήματα στην μέση του, κάτι που τον ανάγκασε να υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με έναν γείτονα του ηθοποιού, ο οποίος μίλησε στο Radar Online. Κατά τ’ άλλα, η υγεία του φαινόταν πως ήταν σε καλή κατάσταση.

Οι γείτονές του υποστηρίζουν ότι έβλεπαν συχνά τον Λουκ Πέρι να κάνει τακτικές ασκήσεις και να βγάζει βόλτα τα σκυλιά του. Τον είχαν δει επίσης να συχνάζει σε ένα γυμναστήριο κοντά στο σπίτι του.

Οι πολύποδες

Το πιο πρόσφατο σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ήταν το 2015, όταν του είχαν βρει πολύποδες παχέος εντέρου μετά από κολονοσκόπηση. Ο Λουκ Πέρι είχε μιλήσει σχετικά σε μια συνέντευξη του 2017 στο Fox News, λέγοντας: «Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 23 εκατομμύρια Αμερικανοί που δεν έχουν εξεταστεί και πρέπει να το κάνουν… Αν περίμενα κι άλλο, θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο».

Διαβάστε επίσης: Πολύποδες παχέος εντέρου: Ποιοι κινδυνεύουν – Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο

Ως αποτέλεσμα της τρομάρας που πήρε από εκείνη την περιπέτεια, ο Λουκ Πέρι άλλαξε τη διατροφή του για να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, λέγοντας στην ίδια συνέντευξη: «Έχω μειώσει σημαντικά τις ποσότητες κόκκινου κρέατος που τρώω. Συνήθιζα να τρώω κάτι σαν μπριζόλα και πατάτες κάθε νύχτα, ενώ τώρα αυτό το κάνω μόνο σε ειδικές περιστάσεις».

Το εγκεφαλικό

Προσφέροντας μια ιδέα για το τι μπορεί να ένιωσε ο Λουκ Πέρι, όταν έπαθε το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, ο δρ. Armand Dorian, ο οποίος εργάζεται ως επικεφαλής γιατρός στο νοσοκομείο USC Verdugo Hills Hospital, είπε στο Extra: «Ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο ουσιαστικά σημαίνει ότι η έκπτωση της υγείας του ασθενούς είναι μεγάλη, δηλαδή ότι έχει δυσκολία να μιλήσει, να μετακινηθεί. Συνήθως αυτό συμβαίνει στην μία πλευρά του σώματός του».

Διαβάστε επίσης: Εγκεφαλικό: Προσοχή στα πρώιμα σημάδια – Πώς να τα αναγνωρίσετε

Η μοίρα διάλεξε ένα τραγικό φινάλε στο σενάριο της ζωής του Λουκ Πέρι, καθώς έπαθε το μοιραίο αυτό εγκεφαλικό την ίδια μέρα που το Fox ανακοίνωσε ότι θα ξαναβγάλει την εκπομπή Beverly Hills 90210, όπου ο Luke Perry μεσουράνησε ως “Dylan McKay» στη δεκαετία του ’90, σε μια νέα έκδοση.