Τι λένε οι γιατροί του Ρεθύμνου για τα »επεισόδια»

  • Iatropedia
Την δική τους άποψη για τα συμβάντα της Παρασκευής δίνουν οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Όπως υποστηρίζουν δεν εισέβαλαν κουκουλοφόροι αλλά κάτοικοι της πόλης χωρίς κουκούλες ψέκασαν δυο κάμερες στις εισόδους του νοσοκομείου. Την ώρα που ψέκαζαν σκέπασαν το πρόσωπο τους για να μην τους γράψει η κάμερα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους οι συγκεκριμένες κάμερες έχουν τοποθετηθεί στο νοσοκομείο παράνομα, χωρίς άδεια από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων . Δεν υπήρξαν καταστροφές, δεν υπήρξαν θύματα, δεν υπήρξαν έντρομοι. Απλώς μια τσαντισμένη διοίκηση, επειδή οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για την προγραμματισμένη εκδήλωση του αμφιθεάτρου και από νωρίς το πρωί εξαιτίας της αναγγελίας της διαμαρτυρίας των εργαζομένων, η διοίκηση είχε αποφασίσει να αλλάξει τον τόπο της εκδήλωσης

Η προγραμματισμένη εκδήλωση της διοίκησης ήταν τιμητική εκδήλωση για δυο μεγαλοεπιχειρηματίες του νομού, πού είχαν κάνει μια μικρή δωρεά στο νοσοκομείο το 2001 για την ανέγερση της νέας πτέρυγας.

ναι στον έλεγχο

Παράλληλα η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου εκφράζει την συμπαράσταση της στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Κερκύρας και μαζί με αυτούς όχι μόνο αιτείται, αλλά απαιτεί έλεγχο στα νοσοκομεία της χώρας.

Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και η κεντρική διοίκηση στο τομέα της υγείας της χώρας πρέπει να ελεγχθούν μεταξύ άλλων για:

· για σοβαρή υποστελέχωση των νοσοκομείων σε βαθμό επικίνδυνο για την ασφάλεια των ασθενών και την υγεία του προσωπικού

· για τις επιβεβλημένες για λόγους οικονομίας, από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, εφημερίες ετοιμότητας σε τμήματα που νοσηλεύουν ασθενείς και μάλιστα με σοβαρά προβλήματα υγείας

· για τα τμήματα που νοσηλεύουν ασθενείς χωρίς κανένα εφημερεύοντα γιατρό

· για τις ώρες εργασίας του ιατρικού και τις απανωτές βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού

· για την αδυναμία των νοσοκομείων να δώσουν τα απαιτούμενα ρεπό

· για την παράνομη χρέωση των ανασφάλιστων νοσηλευόμενων ασθενών, ιδιαίτερα παιδιών και νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ασταθείς ασθενείς)

· για την έκθεση σε κίνδυνο όλης της κοινωνίας και των σχολικών μονάδων από την έλλειψη εμβολίων για τα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά και το κίνδυνο επιδημιών στη χώρα

· για τις συμβάσεις και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία που απασχολούν τα νοσοκομεία

· για επίορκους και διπλά απασχολούμενους διοικητές νοσοκομείων

· για την σοβαρή υποστελέχωση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών

· για την έλλειψη νοσηλευτικών κλινών και κλινών ΜΕΘ

· για τις παράνομες και καταχρηστικές εντολές εφημέρευσης για εφημερίες που δεν προβλέπεται νομικά αποζημίωση

· για την έκθεση σε κίνδυνο των ασθενών που νοσηλεύονται και λαμβάνουν γενόσημα φάρμακα τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί από τον ΕΟΦ

· για τα υγειονομικά υλικά τρίτης και κακής ποιότητας

· για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, πού είτε δεν υφίσταται είτε δεν αντικαθίσταται όταν παλιώνει και ως απαιτείται

Καταλήγοντας επισημαίνουν ότι αυτά θα όφειλε να ελέγχει ένας επιθεωρητής υγείας και ένας υπουργός Υγείας που ενδιαφέρεται πραγματικά για την κατάσταση της δημόσιας υγείας, η οποία έχει φτάσει να είναι ταινία τρόμου για ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο! Διπλασιάζεται η συμμετοχή και στα γενόσημα! Νέες τσουχτερές τιμές

Χωρίς δωρεάν φυσικοθεραπείες από σήμερα! Μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ

Χωρίς εξειδικευμένες εξετάσεις τα ελληνικά νοσοκομεία! Γιατί λείπουν σημαντικά τεστ

Πόσα θα πάρει ο ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ταμεία από τον κρατικό κορβανά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν