Τι κάνουν Έλληνες γιατροί στο Ντουμπάι;

  • Iatropedia
Τελικά όχι μόνο Ευρωπαϊκούς προορισμούς αλλά και άλλους πιο εξωτικούς και σίγουρα πιο κερδοφόρους επιλέγουν οι γιατροί εν μέσω κρίσης για να βγάλουν τα προς το ζην. Η ελληνική μετανάστευση έχει και χρώμα Αραβικό…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Όχι μόνο την Αγγλία, τη Σουηδία και άλλες πλούσιες Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιλέγουν πολλοί γιατροί για να ασκήσουν την ιατρική και να βγάλουν τα προς το ζην.

Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, που εξαιτίας του μνημονίου και το επάγγελμα του γιατρού μοιάζει στην Ελλάδα μη συμφέρον, πολλοί εκπρόσωποι του Ιπποκράτη μεταναστεύουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Ένας από τους προορισμούς είναι και το Ντουμπάι όπου ανθεί η ιατρική δεδομένου ότι πολλοί Ευρωπαίοι ή και πλούσιοι Άραβες το επισκέπτονται για να λάβουν υπηρεσίες υγείας.

Είναι ενδεικτικό σύμφωνα και με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ) ότι το τελευταίο διάστημα περίπου 300 γιατροί και οδοντίατροι έχουν κάνει αιτήσεις για να φύγουν στο εξωτερικό σε χώρες όπως Αγγλία, Σουηδία αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Άλλωστε μόνο το 2011 ο ΙΣΑ εξέδωσε σε γιατρούς, ειδικευόμενους και ειδικευμένους, περίπου 1500 πιστοποιητικά για να φύγουν για το εξωτερικό ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2012 τα αντίστοιχα πιστοποιητικά έφθασαν και τα 1000.

Ειδικά στο Ντουμπάι, έχουν δημιουργηθεί πολλές κλινικές που έχουν στελεχωθεί από Έλληνες γιατρούς οι οποίοι πραγματοποιούν μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις πολύ πιο συμφέρουσες για την τσέπη τους από ότι στην Ελλάδα. Μάλιστα οι Έλληνες γιατροί έχουν δημιουργήσει εξαιρετική φήμη με συνέπεια να τους επισκέπτονται πολλοί πλούσιοι Ευρωπαίοι ακόμη και για αισθητικές επεμβάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στα … Εξωτικά συνέδρια για γιατρούς και τις … συζύγους τούς! Νέος κώδικας δεοντολογίας των φαρμακοβιομηχάνων

Απίστευτο: Γιατροί για…τρέλες στις Σεϋχέλλες! Σε ανύπαρκτο συνέδριο με συζύγους. Όλο το παρασκήνιο

Σάλος για τους γιατρούς και το…ιατρικό συνέδριο στις Σεϋχέλλες! Τι εξετάζει ο ΕΟΦ

Απίστευτο: Ασθενείς γρονθοκόπησαν γιατρό στο ΕΛΠΙΣ! Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν