Τι είναι το τεράτωμα που “ζούσε” στο μάτι μιας γυναίκας; ΦΩΤΟ

  • Iatropedia
Οι γιατροί έμειναν άφωνοι με αυτό που αντίκρισαν. Ο όγκος που πίστευαν ότι υπήρχε μέσα στο μάτι μιας 23χρονης γυναίκας και ο οποίος της δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα όρασης, δεν ήταν όγκος αλλά, 2 πλήρως διαμορφωμένα δόντια. Βρισκόντουσαν μπροστά στην περίπτωση ενός τερατώματος. Τι ακριβώς όμως είχε συμβεί; Τι είναι το τεράτωμα;

Η 23χρονη Nagabhushanam Siva, από την Ινδία από μικρή παραπονιόταν για έντονους πόνους στο αριστερό της μάτι. Κάποια στιγμή οι δικοί τους αποφάσισαν να πάνε στο νοσοκομείο στην πόλη Chennai. Εκεί οι γιατροί πίστεψαν ότι η Siva, έχει όγκο στο μάτι και την έβαλαν στο χειρουργείο για να της αφαιρέσουν τον οφθαλμό.

Όμως καθώς η επέμβαση ήταν σε εξέλιξη και όπως άνοιγαν τον υποτιθέμενο όγκο, διαπίστωσαν ότι μέσα στο μάτι της δεν είχε κάποιο καρκίνωμα, αλλά 2 πλήρως διαμορφωμένα δόντια. Διαπίστωσαν επίσης ότι η ζημιά στο μάτι ήταν ανεπανόρθωτή επειδή οι γονείς της φοβόντουσαν να την πάνε στο νοσοκομείο και άφησαν να περάσουν 23 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να ζητήσουν τη βοήθεια της επιστήμης.

“Πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση τερατώματος”, είπε ο ιατρός της και τόνισε πως το μάτι θα μπορούσε να έχει σωθεί εάν όλα είχαν συμβεί γρηγορότερα. “Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι από τις σπάνιες αν και το τεράτωμα σε γενικές γραμμές δεν είναι τόσο σπάνιο. Το τεράτωμα είναι μία μάζα ιστών που περιέχει κύστες και κάποιες φορές σκληρούς ιστούς.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ 2 ΔΟΝΤΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι

Art therapy: Η Θεραπεία μέσω μιας ζωγραφιάς

10 άχρηστες, αλλά τόσο… χρήσιμες συμβουλές !!

Τι πρέπει να κάνετε εάν σας τσιμπήσει σκορπιός

Διαβάστε τις νέες οδηγίες της Ε.Ε για την υψηλή πίεση

Χρόνιος πόνος: Πως αισθάνονται όσοι πονάνε συνέχεια;

“Ταμποαλκοόλ”: μεθάνε με ταμπόν βουτηγμένο σε αλκοόλ