Τι είδε ο Κινέζος στο ΚΑΤ! Στα …ελληνικά θρανία Κινέζοι γιατροί

  • Iatropedia
Όχι οι 30 Κινέζοι γιατροί που αφίχθησαν στη χώρα μας και μάλιστα στο νοσοκομείο ΚΑΤ δεν ήρθαν για διακοπές.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι 30 ορθοπεδικοί που πέρασαν την πύλη του νοσοκομείου ΚΑΤ έφθασαν στην Ελλάδα για να εκπαιδευτούν δια χειρός Ελλήνων γιατρών.

Πρόκειται για την 1η Ελληνοκινεζική επιστημονική συνάντηση στην οποία συμμετέχουν 30 διακεκριμένοι Κινέζοι Ορθοπαιδικοί με επικεφαλής τον Πρόεδρο και τους δύο αντιπροέδρους της Κινέζικης Ορθοπαιδικής εταιρείας.

Όλοι τους προέρχονται από Πανεπιστημιακά και Κρατικά Νοσοκομεία. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα επιστημονικής συνεργασίας της Ελληνικής και Κινεζικής Ορθοπαιδικής κοινότητας και είναι συνέχεια της περυσινής πρόσκλησης Ελλήνων ειδικών στον συνέδριο της Κινέζικης Ορθοπαιδικής Εταιρείας.

Οι Κινέζοι γιατροί κατά την παρουσία τους στη χώρα μας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση δυο προηγμένες χειρουργικές τεχνικές επεμβάσεις στο ισχίο και το γόνατο τις οποίες θα πραγματοποιήσει στο ΚΑΤ ο Γιώργος Μαχαιράς, Συντονιστής Διευθυντής Δ' Ορθοπαιδικής Κλινικής ενώ θα καθίσουν και στα… θρανία για να μάθουν από Έλληνες γιατρούς του νοσοκομείου μοντέρνες χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζονται.

Όμως η εκπαίδευση των Κινέζων ειδικών δια χειρός Ελλήνων δε σταματά εδώ καθώς τους επόμενους μήνες έχουν προσκληθεί στην Κίνα οι Έλληνες γιατροί του ΚΑΤ με επικεφαλής του κ.Μαχαιρά, οι οποίοι και θα δώσουν διαλέξεις ενώ θα πραγματοποιήσουν χειρουργικές επεμβάσεις με προηγμένες τεχνικές.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των Κινέζων στο ΚΑΤ παραβρέθηκε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσοι φεύγουν από κάθε νοσοκομείο! Οι τελικές λίστες του Μαξίμου

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Δωρεάν διακοπές με… εργασία για γιατρούς από το υπουργείο Υγείας!

Με το …μυστρί ο Άδωνις! Τι θα κάνει τα παλιά κτίρια των νοσοκομείων