Τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπ.Υγείας; Ο Σαμαράς η Σκοπούλη και η κόντρα των 3

  • Iatropedia
Ο έντονος διάλογος που έγινε μεταξύ του πρωθυπουργού και της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη στο υπουργικό συμβούλιο αποκάλυψε για άλλη μια φορά την κόντρα που επικρατεί εδώ και καιρό στην οδό Αριστοτέλους. Έρχεται ανασχηματισμός;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το ότι στην οδό Αριστοτέλους τους τελευταίους μήνες ζουν τρεις …ξένοι στο ίδιο υπουργείο είναι λίγο πολύ γνωστό. Το ότι όμως αυτή η κόντρα θα έφθανε και στη βουλή σε διάλογο μεταξύ του πρωθυπουργού και της υφυπουργού Φωτεινής Σκοπούλη μάλλον δεν το περίμεναν πολλοί.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι Ανδρέας Λυκκουρέντζος με τον υφιστάμενό του Μάριο Σαλμά έχουν τις χειρότερες σχέσεις. Αντίστοιχα και με την υφυπουργό Φωτεινή Σκοπούλη. Αποτέλεσμα είναι πολλά σοβαρά θέματα που άπτονται της υγείας των Ελλήνων να σκοντάφτουν στην κακή επικοινωνία.
Όπως φαίνεται η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην οδό Αριστοτέλους εντάθηκε το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του πολυσυζητημένου ανασχηματισμού που κάνει πολλούς στην κυβέρνηση να τρέμουν μη χάσουν τη θέση τους.

Η Φωτιενή Σκοπούλη κατά τη διάρκεια συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι τα πράγματα στο υπουργείο Υγείας δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση καθώς δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των υπουργών. Για να λάβει την απάντηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: “Γιατί δεν με ενημερώνεται; Τριψήφιο τηλέφωνο δεν έχετε;”

Όπως είναι λογικό ο σύντομος διάλογος αυτός προκάλεσε πολλές παρασκηνιακές συζητήσεις στη βουλή με τα σενάρια περί του πολυαναμενόμενου ανασχηματισμού να δίνουν και να παίρνουν.
Τα σενάρια που ακούγονται πολλά. Κάποιοι λένε ότι ο πρωθυπουργός είναι χολωμένος με όλο το κλίμα στο υπουργείο υγείας και σκοπεύει να απομακρύνει όλη την ομάδα. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία μπορεί να τη γλιτώσει ένας από τους τρεις.

Άγνωστο τελικώς τι θα πράξει ο Αντώνης Σαμαράς καθώς οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο πρωθυπουργός δε συνηθίζει να αποκαλύπτει μέχρι την τελευταία στιγμή τις προθέσεις του.
Μέχρι τότε όμως αρκετοί θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα…

Διαβάστε επίσης

Τρεις ξένοι στο ίδιο υπουργείο! Ποιες είναι οι σχέσεις στο υπουργείο Υγείας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν