Τι γίνεται με τις συμβάσεις των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Θολό συνεχίζει να είναι το τοπίο σε ό,τι αφορά τις νέες συμβάσεις των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ. Μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού, οπότε τους ζήτησαν ούτε λίγο- ούτε πολύ να παραχωρήσουν στο δημόσιο σύστημα υγείας το 30% των κλινών τους και όχι μόνο, τηρείται σιγή ιχθύος. Ή μήπως πρόκειται για την ηρεμία πριν από την καταιγίδα;

Στον αέρα συνεχίζει να βρίσκεται το ζήτημα των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές καθώς επί σειρά μηνών συζητούν χωρίς να βγαίνει αποτέλεσμα. Μετά τις υπερβολικές -ομολογουμένως- απαιτήσεις του καλοκαιριού, δεν υπάρχει κάποιο νέο και όλα δείχνουν προς την κατεύθυνση της όξυνσης της κατάστασης καθώς από τον Οργανισμό δεν κάνουν πίσω…

Οι κλινικάρχες φέρονται να συμφωνούν στην παραχώρηση του 30% των κλινών της της Γ’ Θέσης, αλλά από την αρμόδια Επιτροπή του Οργανισμού δεν φαίνονται ευχαριστημένοι ούτε με αυτό και ζητούν το 40% των κλινών όλων των θέσεων. Αυτό είναι ωστόσο οριακό για τις επιχειρήσεις των κλινικαρχών και αρνούνται την συμφωνία καθώς ο κλάδος δεν πηγαίνει καθόλου καλά. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 2010 μέχρι τώρα έχει μπει λουκέτο σε 3000 ιδιωτικές κλίνες λόγω δυσπραγίας.

Αυτό π ισχύει σήμερα είναι μια σύμβαση αορίστου χρόνου που κρατάει ομήρους τους επιχειρηματίες ενώ «βολεύει» την Πολιτεία που κάθε τόσο ζητεί περισσότερα για να προσφέρει νέες συμβάσεις.

Η αντίδραση εκ μέρους τους πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη ανεξαρτήτως του χρόνου που θα αποφασίσουν να περάσουν στην.. αντεπίθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν