Τι έκανε αυτή η γιαγιά και… νίκησε τον καρκίνο – Μοναδική ιστορία

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Στα 90 της χρόνια, μια γυναίκα από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, η Νόρμα, καταφέρνει να απολαμβάνει την ζωή στο μάξιμουμ παρά το γεγονός ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Μόλις δύο ημέρες αφότου πέθανε ο σύζυγός της, η Νόρμα έμαθε από τους γιατρούς ότι έχει καρκίνο της μήτρας. Οι γιατροί, ως όφειλαν, της παρουσίασαν τις επιλογές θεραπείας που έχει, (χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία), αλλά η απάντηση που πήραν από εκείνη τους άφησε άφωνους: “Είμαι 90 ετών. Ξεκινάω ταξίδια επιτόπου”!

Ο γιος της Νόρμα, ο Τιμ και η γυναίκα του, η Ραμί, έχουν δικό τους τροχοκίνητο και μαζί με τη Νόρμα γυρνάνε τους τελευταίους 6 μήνες τις ΗΠΑ απ’ άκρη σ’ άκρη, γιορτάζοντας κάθε μέρα ξεχωριστά ως μία ακόμα εμπειρία ζωής.

Η Ραμί λέει ότι η Νόρμα “είναι πολύ ήσυχη και ταπεινή και καταφέρνει συνέχεια να μας εκπλήσσει”.

Αφότου έφυγαν από το Μίσιγκαν τον περασμένο Αύγουστο, η πρώτη μεγάλη στάση τους ήταν στο διαβόητο βουυνό Rushmore στη Νότια Ντακότα. Από εκεί, ταξίδεψαν στο εθνικό πάρκο Yellowstone και στη συνέχεια πάνω στα Βραχώδη Όρη. Καθόλη τη διαδρομή τους αποτυπώνουν τις εμπειρίες τους με συνεχείς αναρτήσεις στο Facebook, όπου έφτιαξαν την σελίδα “Driving Miss Norma”.

καρκίνος

Πέρασαν από το Grand Canyon, πήγαν στην Disney World και έφτασαν και στην Φλόριντα για να παρακολουθήσουν από κοντά φάλαινες στο φυσικό τους περιβάλλον.

καρκίνος

Η αγαπημένη δραστηριότητα της Νόρμα ήταν η βόλτα με ένα αερόστατο ζεστού αέρα στη Φλόριντα.

καρκίνος

Η Ραμί είπε στο ABC News ότι η Νόρμα αισθάνεται καλύτερα από ποτέ, παρά τον καρκίνο της. “Είναι με τους αγαπημένους της και αυτό είναι πολύ σημαντικό”, πρόσθεσε.

καρκίνος

Οι τρεις τους ελπίζουν ότι η ιστορία της Νόρμα θα βοηθήσει και θα εμπνεύσει και άλλες οικογένειες με αντίστοιχα προβλήματα να εξετάσουν με διαφορετική σκοπιά τα σχέδια για το πώς θέλουν να ΖΗΣΟΥΝ και όχι το αν θα πεθάνουν λίγο αργότερα.

Η Νόρμα, ο Τιμ και η Ραμί σήμερα βρίσκονται στην πολιτεία της Φλόριντα. Πού θα βρίσκονται αύριο; Αυτό το ξέρει μόνο η Νόρμα!…

http://abcnews.go.com