Τι είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για την υποστελέχωση των νοσοκομείων αλλά και για την υπόθεση Γεωργούλη

  • Iatropedia newsroom
Ματίνα Παγώνη
Στην πρωινή εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στην υποστελέχωση των νοσοκομείων ειδικά στα νησιά και είπε πως πρέπει να γίνει άμεσα προσλήψεις.

Η νέα μετάλλαξη Kraken συνεχίζει να παρελαύνει στις ΗΠΑ με τους επιστήμονες να παρατηρούν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για το θέμα λέγοντας πως στην Ελλάδα τα κρούσματα δεν είναι πολλά.

Μεγάλο είναι και το πρόβλημα με τα νοσοκομεία στα νησιά και με την υποστελέχωση τους. Για το θέμα μίλησε η Μαρτίνα Παγώνη, λέγοντας πως οι προσλήψεις πρέπει να είναι άμεσες.

«Πρέπει να γίνουν γρήγορα οι προσλήψεις των υγειονομικών. Έχει γίνει ήδη η προκήρυξη για τις 780 θέσεις αλλά οι γιατροί δεν πηγαίνουν στην Περιφέρεια γιατί  δεν υπάρχει κίνητρο».

Ο Χριστόδουλος Στεφανίδης είπε πως δεν γίνονται επανειλημμένες προσλήψεις και δεν υπάρχει προσέλευση γιατί δεν υπάρχουν γιατροί.

«Είναι και το οικονομικό ένα πολύ σημαντικό κίνητρο. Ένα ισχυρό κίνητρο είναι το νομοσχέδιο που πέρασε το υπουργείο Υγείας, δηλαδή ο γιατρός του Ε.Σ.Υ να μην είναι αποκλειστικής αλλά πλήρους απασχόλησης».

Στην συνέχεια η κουβέντα περιστράφηκε και γύρω από τις πιθανές μετέπειτα εκλογικές συνεργασίες αλλά και την υπόθεση Γεωργούλη.

Πηγή: https://www.megatv.com