Τι αποκαλύπτει το στόμα για την υγεία σας;

  • Iatropedia
Πολλές αποκαλύψεις μπορεί να κάνει το στόμα σας όσο αφορά την κατάσταση της υγείας. Μάθετε να μεταφράζετε τα μυνήματα που στέλνει.

Μερικές μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με περιοδοντική νόσο έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν καρδιακή νόσο από ό, τι τα άτομα με υγιή ούλα. Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι γιατί συμβαίνει αυτό

Φταίει ο διαβήτης

Ο διαβήτης μπορεί να μειώσει την αντίσταση του οργανισμού σε κάποια λοίμωξη αφού τα ανεβασμένα επίπεδα σακχάρου αίματος, αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου των ούλων.

Προστατέψτε τα ούλα σας, κρατώντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα όσο πιο κοντά στα φυσιολογικά όσο το δυνατόν. Βουρτσίστε τα μετά από κάθε γεύμα και δείτε τον οδοντίατρό σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Σύνδρομο του Sjogren

Οι 4.000.000 Αμερικανοί που έχουν το σύνδρομο του Sjogren είναι πιο επιρρεπείς να έχουν προβλήματα στοματικής υγείας, αφού το σύνδρομο αυτό εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα

Στρες και τρίξιμο των δοντιών

Αν έχετε άγχος, ή κατάθλιψη, μπορεί να διατρέχετε μεγάλο κίνδυνο για να εμφανίσετε προβλήματα στην στοματική σας υγεία. Και αυτό γιατί όσοι αγχώνονται παραμελούν συστηματικά τη στοματική τους υγεία.

Επίσης όσοι βιώνουν σε υψηλά επίπεδα άγχος και στρες έχουν και άλλες κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ, και το σφίξιμο και τρίξιμο των δοντιών.

Οστεοπόρωση και απώλεια δοντιών

Η οστεοπόρωση χτυπά όλα τα οστά συμπεριλαμβανομένων των οστών της γνάθου – και μπορεί να προκαλέσει απώλεια των δοντιών.

Παράλληλα τα βακτήρια από περιοδοντίτιδα, η οποία είναι σοβαρή ασθένεια των ούλων, μπορεί επίσης να προσβάλει το οστό της γνάθου.

Αναιμία

Όταν έχετε αναιμία, το σώμα σας δεν έχει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια ή τα ερυθρά σας αιμοσφαίρια δεν περιέχουν αρκετή αιμοσφαιρίνη. Ως αποτέλεσμα, το σώμα σας δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αναιμίας και η θεραπεία ποικίλλει. Συζητήστε με το γιατρό σας για να μάθετε τι είδους θα πρέπει και πώς να την αντιμετωπίσουμε.

http://www.webmd.com