Τι αλλαγές θα γίνουν στα νοσοκομεία της Αθήνας! Τι είπε ο Άδωνις για κλινικές- προσωπικό

  • Iatropedia
Τις αλλαγές που θα κάνει στα νοσοκομεία της Αθήνας περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας με τα οποία συναντήθηκε στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο ΕΣΥ. Τι είπε ο Άδωνις για τα νοσοκομεία της Αττικής

Με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας στους γιατρούς του ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας

-το Παίδων Πεντέλης, θα διασυνδεθεί με Σισμανόγλειο. Μαζί με το Αμαλία Φλέμιγκ, θα αποτελέσουν ένα τραστ νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ΒΑ Αττικής.

-Στο Αμαλία Φλέμιγκ θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείας μίας ημέρας (one day clinic). Τέλος διατηρούνται η Παθολογική, Καρδιολογική και Χειρουργική Κλινική, ενώ η Πνευμονολογική, Οφθαλμολογική Ορθοπαιδική, Ουρολογική και Νεφρολογική κλινική θα μετακινηθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, ενώ θα εφημερεύει μερικώς το Νοσοκομείο.

-Οι»Αγιοι Ανάργυροι» μετατρέπονται σε νοσηλευτικό ίδρυμα με πλήρη εφημέρευση και ενισχύεται με ειδικότητες και προσωπικό, όπως και η Παμμακάριστος.

-Επίσης, ενισχύονται με ειδικότητες που δεν διαθέτουν ή υπολειτουργούν κυρίως τα Νοσοκομεία Σωτηρία, Λαϊκό , Σισμανόγλειο, Θριάσειο, Τζάνειο.

-Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας.

-Στο Πατησίων θα λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία τα οποία θα συνδέονται με το Αγία Ολγα, και το προσωπικό θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Παμμακάριστου ή στους Αγίους Αναργύρους.

-Η Πολυκλινική θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία. Θα στεγάσει επίσης Καρδιολογική και Παθολογική Μονάδα Αποθεραπείας.

-Ακόμη θα γίνει μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία της Β Υγειονομικής Περιφέρειας (Πειραιώς) από την Αγία Βαρβάρα και θα παραμείνει μικρό μέρος του προσωπικού. Το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ενώ μέρος των κλινών θα φιλοξενεί χρόνια περιστατικά που δεν χρήζουν περαιτέρω νοσηλείας σε νοσοκομεία της Β ΥΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα επόμενα 24ωρα όλο το σχέδιο κινητικότητας δια χειρός Άδωνι! Πως θα γίνει η αξιολόγηση

Σε κινητικότητα 1.618 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ! Στα χέρια Άδωνι τα ονόματα

Ποιοι κλάδοι Υγείας στην εκπαίδευση καταργούνται! Που θα μεταφερθούν οι καθηγητές

Μήνυμα Άδωνι στους εργαζόμενους του ΕΣΥ! Τι έγραψε στο twitter