Τι άφησε πίσω του στο υπ.Υγείας ο Αν.Λυκουρέντζος; (ΦΩΤΟ)

  • Iatropedia
Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας οπότε και ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είχε αρχίσει να μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο του στην οδό Αριστοτέλους 17. Ωστόσο άφησε πίσω του κάποια αντικείμενα και μάλιστα πολλά. Τι δεν πήρε μαζί του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μόλις άκουσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης το βράδυ της Δευτέρας, ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος άρχισε γρήγορα γρήγορα να συγκεντρώνει τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο του στον 2ο όροφο.

Φάκελοι, έγγραφα, διακοσμητικά, είδη γραφείου, φωτογραφίες, πίνακες μπήκαν σε κούτες. Με τη βοήθεια των συνεργατών του μεταφέρθηκαν στο αυτοκίνητο του για να τα πάρει στο σπίτι του και κάποια στο πολιτικό του γραφείο.

ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ

Ωστόσο ο Ανδρέας Λυκουρέντζος άφησε πίσω του μια σειρά από βιβλία, διακοσμητικά, πολύτιμα ξύλινα κουτιά, νομίσματα αλλά και συλλογές σπάνιων εντύπων. Μάλιστα φρόντισε να τα τοποθετήσει επάνω στο τραπέζι των συσκέψεων που βρίσκεται εντός του γραφείου του υπουργού.

Γιατί άφησε τα συγκεκριμένα αντικείμενα; Διότι πρόκειται για δώρα που έχουν δοθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας και όπως ο ίδιος διευκρίνισε: «δεν είναι προσωπικά δώρα αλλά έχουν δοθεί στον υπουργό Υγείας. Έτσι θα τα παραλάβει ο επόμενος». Είναι μια τακτική που ακολούθησε και στις άλλες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν, όπως ανέφερε.

Πάντως ανάμεσα στα δώρα που έχει κατά καιρούς δεχθεί ο υπουργός Υγείας είναι και ένα μικρό διακοσμητικό αγαλματάκι από πορσελάνη που απεικονίζει μια αρκούδα και ήταν δώρο του Γερμανού υπουργού Υγείας.

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΝΑ ΑΣΠΡΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ

Εκτός αυτού βέβαια υπήρχαν πολλοί τίτλοι βιβλίων ανάμεσά τους: «Αυθεντίες του Μάνατζμεντ», «Μια ζωή να ζεις», «Γύρω στον Καζαντζάκη» καθώς και πολλές ποιητικές συλλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To twitter και οι ευχαριστίες Άδωνη! Τι είπε στον πρωθυπουργό ο νέος υπ.Υγείας

Το δάκρυ Σαλμά, η χαρά Λυκουρέντζου και οι μωβ πλατφόρμες της Ζέτας

Έρχονται μέτρα εξπρές σε ΕΟΠΥΥ- Νοσοκομεία! Τι έγινε στην πρώτη σύσκεψη στου Μαξίμου

Παραιτείται ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Θ.Αμπατζόγλου!

Γιατί ο ΕΟΠΥΥ, χρωστάει παντού; Τα τηλέφωνα και τα πανάκριβα έπιπλα